Apud odahaza is olyan bőbeszédű, mint a színpadon és az öltözőben?

Sokszor fel szokták tenni ezt a kérdést. Általában bőbeszédű, de hogy olyan vicces is, az nem mindig igaz. Tud ő komoly lenni, bár ezt, akik a színpadról ismerik, biztosan nehezen tudják elhinni. Ráadásul olyan is előfordult már, hogy hallgatag volt – igaz nem túl gyakran, szerintem egy kezemen össze tudnám számolni az eddigi alkalmakat.

Láttalak párszor trükköket bemutatni baráti társaságba és döbbenten nézem, hogy honnan került elő a pikk ász. Mennyit gyakorolsz hetente?

Hogy pontosan mennyit gyakorlok egy héten nehéz megmondani, de általában napi négy-öt órát szoktam. Persze vannak hullámhegyek és völgyek. Van amikor, egy külföldi kongresszus annyira inspirál, hogy az azt követő napokban ennél is többet gyakorlok. Olyan is előfordult, hogy este tízkor leültem és úgy éreztem, hogy húsz-huszonöt percet gyakoroltam, de mikor felnéztem az órára elképedve láttam, hogy már hajnali öt van. Az ehhez hasonló flow-élmény fantasztikus: nem éreztem éhséget, fáradtságot és fogalmam sem volt, igazából mennyi idő telt el. Úgy gondolom, hogy ha valaki megtalálja azt a munkát, amiben ennyire ki tud teljesedni, az nagyon szerencsésnek mondhatja magát.

Előző interjú ITT.

Következő interjú ITT.