A Jurányi Inkubátorház és a Dumaszínház 2015 októberében mutatta be az Elhanyagolt férfiszépségek című közös produkcióját. A kísérletező kedvű előadás egy színészt és egy balettművészt állít egy színpadra. Ahogyan ők fogalmaznak, a produkció egy szkeccsparádé testhasználattal… Újvári Milán és Andrássy Máté az angol „physical comedy” stílusmeghatározás hangzatos magyar fordításába burkolva egy nem hétköznapi előadásban mutatják meg a kendőzetlen valóságot…

Ráébredtek a tényre, hogy testük vizuális gyönyörkeltésre rendeltetett. Elég csupán behajlítani a könyöküket, vagy combjuk ínjait megfeszítve leguggolniuk, és Ön, kedves néző, máris a mennyekben érzi majd magát. Ám ennél sokkal többre képesek. Táncolni fognak Önöknek! Akkor is, ha közben adódnak gondok. És akkor is, ha Önök már ezt nem akarják.

És hogy mitől válik még érdekesebbé az előadás?

“Újvári Milán kollégám 162 cm magas, míg jómagam 198. Az előadásban ezt a 36 centiméteres különbséget kívánjuk áthidalni. Látványos ugrásokkal és még látványosabb térdrogyasztásokkal. Az is lehet, hogy le fogok guggolni.”

Andrássy Máté

“Máté számos olyan felülettel rendelkezik, amelyek szinte könyörögnek érte, hogy valaki rájuk ugorjon. És én ezt meg is fogom tenni!”

Újvári Milán
Az előadás legközelebb 2017.02.17-én este 8 órától tekinthető meg a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban.