Milyen a tökéletes nő pasiszemmel? Mióta világ a világ foglalkoztatja ez kérdés a nőket. A telt idomok, a karcsú derék, a miniszoknya magassarkúval, vagy talán egy csábító mosoly az, ami leginkább vonzza a kiszemelt férfit? Nos, nincs új a nap alatt, mi is erre keressük a választ Bödőcs Tibor és Beliczai Balázs segítségével.

Március 8-án egymás után álltok színpadra a Corvin Dumaszínházban, gondolom, hogy lesz nőnapi aktualitása is a műsornak… Arról viszont sosem beszéltek a színpadon – bár sokan szeretnék tudni -, hogy milyen számotokra az ideális nő, az ideális társ?

B.B.: Számomra az ideális nő igényes – szellemileg és megjelenésében is. Ad magára minden tekintetben. Ami megfog egy nőben az általában megfoghatatlan: a személyes varázs, az egyéni kisugárzás pont ilyen nehezen definiálható kategóriák. Ja, és nincs macskája. Bár tudom, ezzel most nem lettem népszerű.

B.T.: Oh, már annyi ideális társadalmat, embert elképzeltek… ez a párkapcsolatban sem működik. Az a jó, akivel az örök szerelem mindennapi robotját vállt vállnak vetve stb. és ide kéne még egy lájkmaximalizáló szexpoén, persze.

Hisztek abban, hogy „zsák a foltját”, vagyis mindenki megtalálja a neki való párt? A lelki társát, ha úgy tetszik?

B.T.: Nem úgy tűnik, hogy így lenne.

B.B.: Elvileg kicsi a valószínűsége, hogy ha egy férfinek a több milliárd nőből valaki az élete értelme lesz, hogy annak a nőnek meg a több milliárd férfiből pont az a pasi legyen az igazi. Mekkora az esélye ennek? Mégis sok példa van rá, és 35 éves koromra engem is utolért ez a csoda. Amúgy én nem csak a lelki társam kerestem, hanem a testit is, hogy a kettő egyben legyen, és ne kelljen külön tartanom egy testit.

Nagyon sok nő szerint fontos, hogy egy férfinak legyen humora. És sok férfit hallottam már úgy nyilatkozni, hogy egy nőben ne a humora legyen a legjobb. Mi a véleményetek?  

B.T.: De. + Szexpoén. Komolyra fordítva (nevet) mindenkinek legyen humora, ez nem kérdés.

B.B.: Ideális, ha egy nőnek van humorérzéke. Ez annak a jele, hogy alapvetően vidám természetű, várhatóan a hétköznapi problémákat is pozitív hozzáállással közelíti meg. Találkoztam én is azzal az elmélettel, hogy sok férfi hiú arra, ha a párja jobban meg tudja nevettetni az embereket, mint ő, de engem nem zavar, ha a társam ért a humorhoz, segíthet a munkámban.

Általános, hogy a jelentéktelen dolgokban, mint például, milyen csempe legyen a fürdőben, milyen iskolába járjon a gyerek, hogyan osszuk be a kosztpénzt, hogy rendezzük be a lakást a nő dönt, míg az igazán nagy kérdésekben – küldjünk-e expedíciót a Marsra, rendezzünk-e Olimpiát, melyik a legjobb focicsapat – pedig a férfi. Nálatok hogyan működik?

B.T.: Így. Az Olimpiát leszámítva, azt most nem tervezünk, mert új matrac kell a gyerekeknek, kinőtték a régit, arra gyűjtünk.

B.B.: Ööö.. Ezt meg kell kérdeznem a feleségemtől.

Mit gondoltok arról, hogy egy nő a család védőernyője? 

B.T.: Hogy a férfi meg a jégesője…

B.B.: A család biztonságát a családfőnek kell szavatolnia, az anya inkább összefogja azt. Úgy szocializálódtam, hogy nálunk a klasszikus szerepek működtek. De nem kell ezt olyan görcsösen venni. Néha a nő is leviheti a szemetet. Ha mondjuk, a férfi kórházban van.

Régen a férfi vadászott, háborúzott – később politizált – a nő pedig rendezte az otthon körüli dolgokat. Mára ezek egyre inkább kezdenek összemosódni, a hagyományos értelemben vett férfi-nő szerepek időnként fel is cserélődnek. Nálatok milyen a családi munkamegosztás?

B.T.: Én vadászok, de pelenkázok is, Szíriába a feleségem jár háborúzni, addig én bepakolom a mosogatógépet.

B.B.: A lakásunkba tévedt poloskákat mindig én szoktam levadászni. De például amíg a feleségem az orvosi egyetemre jár, én vagyok otthon a picivel. Tehát nálunk keveredik a klasszikus munkamegosztás.

Azt szokták mondani, hogy minden sikeres férfi mögött áll egy nő. Hogyan támogatja a munkátokat a párotok?

B.B.: Például szigorú kritikusom, de segít is, ha elakadtam valamiben, vagy hiányzik egy ötlet-szikra. Kivasalja a fellépő ingeim. Csinál szendvicset, ha már unom a benzinkúton kaphatókat.

B.T.: Hogy nem áll ott állandóan, hagy dolgozni.

Március 8. a Nemzetközi Nőnap – egy olyan nap, amikor lehet a nőket ünnepelni, köszönteni… De az év többi napján, általában hogyan kedveskedtek a párotoknak?

B.B.: Megmasszírozom a hátát, amikor megfájdul a gyerekcipeléstől. Vagy meglepem valamivel, ami nincs a bevásárlólistán, de tudom, hogy szereti. Elviszem vacsorázni, ha épp nincs fellépésem, és neki se kell másnap vizsgázni vagy ügyelni. Szóval a szülinapján.

B.T.: Nudge, nudge!