Janklovics Péter a Dumaszínház apukáinak csapatát erősíti ezután – lassan három hete megérkezett kisfia, és ezzel együtt fel is borult egyébként sem túl rendezett napirendje.

Péter, mondhatjuk, hogy új főnök érkezett a családba?

Igen, igen. Nemrég jött világra az első gyermekünk – a kisfiunk, akinek születésénél én is végig ott voltam. Egy fantasztikus élménnyel, illetve egy új családtaggal gazdagodtunk.

Hogyan változott meg a napi rutinod?

Igazából elég kaotikus volt az éltem már a gyermekem jövetele előtt is. Most is ugyanaz van, mint eddig, szaladgálok egyik helyről a másikra, csak annyiban lett nehezítve a helyzet, hogy most már éjszaka nem alszom… Mondjuk eddig sem aludtam túl sokat, de az alvásidő újabban úgy oszlik el, hogy a megszokott öt-hat óra az inkább négy, és az is körülbelül húszperces megszakításokkal.

Majd egy hónapig szülési szabadságon voltál a baba érkezését megelőzően. Hogyan készültetek fel a kisfiatok érkezésére? Mi történt ezalatt az egy hónap alatt?

Én egy halogató típus vagyok… Röstellem, de így van. Ezalatt az egy hónap alatt kellett volna mindent megvenni, de nem így történt. Most is mindent az utolsó pillatanra hagytam. Mivel nem tudtuk még, hogy pontosan mikor érkezik a fiunk, a szabadság első három hete csodálatos semmittevéssel telt: filmet néztünk, későn keltem… és közben nem voltak meg a babacuccok. Aztán persze megvettük, de a mai napig nincs matrac a kiságyban, még így sem, hogy már pár hete itthon vannak. Amíg ez meg nem oldódik, mellettünk alszik egy babaöbölben.

Újra munkába álltál és belekerültél a sűrűjébe. Hogy bírod?

Nagyon nehezen. Még a gyerek nélkül is nehéz lenne helytállni ezekben a napokban. Másfél hete került tévéfelvételre a Duma Swing1, na, erre a napra pont be is lázasodtam, de persze azért megcsináltuk. Aztán gyógyszeres kúrával próbáltam helyrerázni magam, azóta is folyamatosan fellépésről fellépésre rohanok, meg néha próbálni.

A tévéfelvétellel el is búcsúztattátok a Duma Swing1-et?

Igen, el, de már itt volt az ideje. Három éve játsszuk, hozzáteszem, a felvételt egy nagyon csodálatos és méltó búcsúztatásnak gondolom, mert fantasztikus volt a hangulat és nagyon jól sikerült az este.

Akkor mostantól a Duma Swing 2-vel turnéztok majd?

Ez még a jövő zenéje azt hiszem, főként, hogy a Duma Swing 2-t eddig csak egyszer-kétszer játszottuk. Egyszer a premieren és kétszer kisebb helyeken. Igazából most kezd csak el finomra csiszolódni, de remélem, szeretni fogják. A mi lelkesedésünkben nem lesz hiány, mi ugyanúgy próbáljuk majd odatenni magunkat, mint eddig… mint az első részben.