Hetvenedik születésnapját ünnepli David Letterman.

Több mint 30 éven át láthattuk a tévéképernyőn Lettermant, aki néhány éve egyenes adásban jelentette be visszavonulását. Az élőben történő sokkolásban rutinos műsorvezető például azt is így jelentette be, hogy többször is megcsalta a feleségét – és akkor már kiteregette azt is, hogy a CBS társproducere ezért 2 millió dollárra zsarolta.

Az akkor 66 éves műsorvezető 11 éven át a róla elvenezett talk show-ban tűnt fel, előtte pedig az NBC Late Night című, több Emmy-díjat is nyert show házigazdája volt.

Következzék a zseniális showman és humorista (annak idején stand up-osként figyeltek fel rá, így került a tévéműsorokba) öt legjobb dumája – ami persze nem igaz, hiszen még legalább 55 ugyanilyen jó szöveget is idézhetnénk tőle, de muszáj volt választani.

„A NASA Marsautója jég és só nyomaira bukkant a Marson. Most tequila után kutat.”

„Bevezették, hogy 250 dolláros büntetést kapsz, ha rajtakapnak, hogy ettél a metrón. Azt mondják, ha az új rendszer beválik, szigorúan fognak fellépni a gyilkosságok elkövetőivel szemben is.”

„Azt mondják, a New Yorkiak nem jönnek ki egymással. Ez nem igaz. Láttam két vadidegent, akik megosztoztak egy taxin. Az egyik vitte a felniket és a rádiót, a másik a motort.”

„Az USA Today új statisztikát közölt: eszerint minden 4 emberből 3 a lakosság 75 százalékát teszi ki.”

„Már 33 éve csináljuk ezt a showműsort Paullal. Az 6028 adás. Ma felhívott minket Stephen Hawking. Statisztikát készített, mert ő egy zseni. Kiszámolta: összesen nyolc percnyi poén jött ki.”