Május 21-én lép fel Benk Dénes, Felméri Péter és Janklovics Péter társaságában Beliczai Balázs, akiről talán kevesek tudják, de főállású apuka. Míg felesége az orvosi egyetemen tanul, ő van otthon a picivel. Az első 8 hónap tapasztalatairól mesélt nekünk, valamint arról, hogy miért nem gyakorolja kisfián a poénjait.

Mi a legfontosabb dolog, amit megtanultál az utóbbi 8 hónapban?
– Hogy hogy lehet legjobban megközelíteni autóval a gyermek fül-orr-gégészetet a János kórházban. Kellett párszor menni.

Milyen olyan tulajdonságokat, képességeket hozott felszínre benned a főállású apaság, amikről korábban nem tudtál?
– Türelmetlenség, agresszivitás. A gyereket sose ütném meg, de ha valamit rosszul csinálok, magamat néha már igen.

A kicsi hogy teljesít, mint tesztközönség? Gyakorlod előtte az új anyagokat? Hogy fogadja őket?
– Nem szoktam tesztelgetni rajta a műsorom, nem tehetem ki ilyen kellemetlenségnek. Még a gyámhatóság elveszi tőlünk.

Mi fog a legjobban/legkevésbé hiányozni, amikor jön a bölcsi vagy ovi?
– Legjobban a közös zenehallgatás, például az Alma együttes számai fognak hiányozni. De délutánonként majd végre nem otthon alszik, így fejhallgató nélkül is bömböltethetem majd a kedvenc zenéim. Akár az Alma együttes számait!

Ritka az ilyen családi felállás, mit tanácsolnál azoknak a pároknak, akik ugyanebben gondolkodnak, de még bizonytalanok?
– Ha az apa van otthon a gyerekkel, sokkal megértőbb lesz a nőkkel, az édesanyákkal. Mindenképp próbálják ki. Azért a második gyereknél már nem így csináljuk.

Figyelem! Aki többet szeretne tudni az apaságról, mindenképpen nézze meg a május 23-i Apa nap című előadásunkat! Profi apukák mesélnek élményeikről: Csenki Attila, Kovács András Péter, Szupkay Viktor, Tóth Edu és Szobácsi Gergő.