“Sziasztok, Tamás vagyok Debrecenből és nem tudom hülye kérdés-e de azt szeretném kérdezni hogy hol lesz a Dumafüred?”
Kedves Tamás, nem hülye kérdés, többször megkapjuk, néha a fellépőktől is. Miközben útban vannak odafelé. Mondjuk is nekik, hogy ne telefonáljanak útközben, de ha nagyon muszáj akkor is csak headsettel vagy kihangosítóval. Nagyon sok baleset a figyelmetlenségből következik, amit az okoz, hogy lefoglalja a sofőrt a telefon nyomkodása. Nem érdemes. Ha pedig nem egyedül utazik, akkor azt is ki lehet próbálni, hogy az egyik utas tartja a füléhez a telefont. Teljesen jól működik, kipróbáltuk.

Driving GIF - Find & Share on GIPHY

“Kedves Dumaszínház, meg lehet-e állni autóval a színpad mellett?”
Többen is beszélik a városban, hogy a Balaton Szabadidő és Konferencia Központ előtt van egy nagy parkoló.  Mivel ennek ellentmondó információkat is hallottunk már ezzel kapcsolatban, ezért egyelőre csak széttárni tudjuk a karunkat. Közvetlenül a színpad mellett azonban csak a fellépők állhatnak meg, de csak akkor ha leállítják a motort. Egyszer a Kiss Ádám nem állította le és alig lehetett hallani a Szupkay Viktort, aki éppen fellépett.

Cat GIF - Find & Share on GIPHY

“Cső, Laca vagyok Fertődről. Lehet nálatok kártyával fizetni?”
Többféle lehetőség is volt eddig erre. Egy összegben ki tudtad fizetni egy kártyával. Vagy két részletben, de ahhoz két kártya volt szükséges, és így tovább. A helyzetet bonyolította, ha több előadásra szerettél jegyet vásárolni, de ez sem lehetetlen. Két előadásra értelemszerűen két kártyával lehetett fizetni, ha ebből az egyikre két részletben, akkor három kártya kellett, hogy nálad legyen. Idén azonban annyival lesz könnyebb, hogy egy kártyával lehet bármennyi jegyet, bármikor, akár online is vásárolni.

“Sziasztok! Tavaly voltunk, nagyon nagy volt, három előadást is láttunk. Azt szeretném kérdezni, hogy ha tavaly láttuk Kőhalmit, és idén is megnéznénk, nagyon más lesz? Köszkeh, Emő voltam.”
Nem. Tartja a súlyát, talán annyi változás történt, hogy szemüvegének a szára meglazult egy kicsit, ezért hatásosabban néz. Bár nem mindig a jó irányba, mivel ha a lencse fölött néz el, akkor nem lát rendesen. Szóval ha elkezd egyszer csak a függönyy felé magyarázni, senki ne sértődjön meg, hanem kedves és megértő mosollyan nyugtázzák. A többiek egyébként sokat változtak külsőleg, sokakat csak a hangjukról lehet megismerni. De ez legyen majd meglepetés!

“Az előadás alatt irtják a szúnyogokat?”
Nem mindegyik alatt. De ha igen, akkor a bejáratnál minden néző (és a fellépő) kap egy teljes, arcot elfedő maszkot, amire szükség lesz a permetezett rovarirtó miatt. Valamint füldugókat is kiosztanak, mivel a szórógép az előadótermen belül repked majd. Ezt viszont a fellépőnek túl kell majd üvöltenie, szóval egy kicsit hangos lesz, de hamar megszokható. Tavaly sem volt ezzel gond. Legfeljebb a leszállással, de akkor majd a hátsó sorokban ülőknek pár percig lejjebb kell költöznie. Teljesen vállalható.

Science GIF - Find & Share on GIPHY

“Erőt, egészséget, itt Erika Újpestről, és arra lennék kíváncsi, hogy kik adnak koncertet az előadások között? Melyik napon lesz Wellhello?”
Ezek alapvetően zenés előadások lesznek, gyakorlatilag minden előadónk énekelni fog és az előadások között ismert zenészek nevettetik majd a nézőket, igény szerint. Lesz Wellhello, de Fluor Zoránnal is előad majd egy 40 perces blokkot. Halász Judit pedig Kalapács Józsival. Szóval érdemes lesz maradni a napi két előadás közötti szünetben is a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban.

“Helló humorgépek! Maradt a SZÉP-kártyámon 2 750 000 Ft egy szerencsétlen kafetériás félreértés miatt, tudok vele jegyet venni?”
Igen, lehet. OTP, K&H és MKB SZÉP Kártyával, valamint EDENRED- és Erzsébet-kártyával is lehetséges a fizetés, de van egy sokkal jobb ötletünk. A kártya apró darabokra vagdosásával (simán viszi az olló), remek kis puzzle készíthető. Van rajta kép, szöveg, dombornyomás. Jópofa elfoglaltság a strandon az árnyékban heverészve. Aztán csak össze kell ragasztani és ugyanúgy használható, mint azelőtt (nem használható ugyanúgy! – a szerk.).