Létezik-e tanár-diák szerelem? Mit csinál a portás az órák alatt? Hogyan kerülhetnek döglött halak a szertárba? Mire néz a tanári ablaka? És persze kinek is szól az a nyomorult csengő?

Ezeket a kérdéseket mindenki feltette magának legalább egyszer az élet egy bizonyos pontján. És ahány ember, annyi lehetséges válasz és történet van. De miről is árulkodnak ezek?

School GIF - Find & Share on GIPHY

Életünk egyik legmeghatározóbb élménye az iskola, és hát mindannyian tudjuk, hogy a magyar oktatási rendszernek nincsen párja… 4 fellépő, Litkai Gergely, Hajdú Balázs, Fülöp Viktor és Szabó Balázs Máté 4 különböző szemüvegen keresztül, kétszer 45 percben mesél a hazai oktatás rejtelmeiről. Ráadásul tényleg hihetünk nekik, ugyanis jól ismerik a rendszert.

Fülöp Viktor 4 évig tanított egy budapesti középiskolában, de már diákként is érdekelte, hogy milyenek a diákok tanárszemmel. Mit csinálnak a pedagógusok a lyukasórában, miről van szó egy értekezleten? Milyen témákról beszélgetnek egymással a tanárok a tanáriban? Aztán tanárként választ kapott ezekre a kérdésekre is, amelyek fel sem merültek benne.

Korábban azt gondolta, a tanáriban folynak az igazán tartalmas beszélgetések a kutatás legújabb vívmányairól. Testközelből megtapasztalta meg, hogy

 erre jut a legkevesebb idő a diákok szerelmi életének részletes boncolgatása mellett. Valamint, hogy ha tanár másnapos akkor dogát irat…

 
Szabó Balázs Máté pedig élete eddigi 20 évének többségét az iskolapadban töltötte, és egyelőre ott is marad. Szóval ő az élethelyzet másik oldaláról tud mesélni. És fog is. Mondjuk nem éppen a testnevelésórákról, mert három évig fel volt mentve.
Az egyetemen azonban visszatért. Tavaly például a teniszt próbálta ki.

Mindig felálltunk az aktuális párommal egymással szemben a pályán. Nem olyan fárasztó a tenisz, mint a tévében látszik, mert én nem tudtam átütni, ő nem tudta visszaütni, úgyhogy lényegében egy fél éven keresztül néztük egymást.

De jó sztorikkal tud majd szolgálni Hajdú Balázs és Litkai Gergely is. Előbbi jelenleg is tanár, utóbbi neveltetése fölött pedig két szigorú, pedagógus szülő őrködött.