Az előadás címe eredetileg az lett volna, hogy Fű és kokain. “De aztán mondták, hogy azt nem biztos, hogy engedi reklámozni a Facebook, meg ez aranyosabb is. Amúgy főleg drogokról lesz szó. Mindenféléről. Lesznek különböző statisztikákból nyert következtetések is. És sok történet. Kérdések is. Na meg válaszok. De nem a kérdésekre” – mesélte Hajdú Balázs a műsorról.

Az is sokat foglalkoztatja, hogyan is jelenik meg a kábítószer a hírekben.

“Megölte, elkapták, öngyilkos lett…. Derül ki a hírekből, mi történik a tudatmódosulás egy elenyészően kis százalékában. Na de mi van azokkal, akik elszívnak egy spanglit, utána megesznek egy tábla csokit egy zacskó chips-sel, majd Dallas-t és Szomszédokat néznek kifulladásig. Majd másnap bemennek a munkahelyükre, és igazítják az excellt, vagy pörgetik a tálcát, miközben Hosszú Katinka úszik.”

És hogyan ír Balázs?

Iszom egy kávét, majd megsétáltatom a kutyát, találkozom a haverjaimmal, átgondolom mit kéne takarítani majd, bevásárolok, lefürdök, iszom egy kávét, megsétáltatom a kutyát, összehajtogatom a dobozokat a költözéshez, elmegyek vezetés órára, nézem a madarakat, eszem egy csokit, nem látom a madarakat, megmosom a fogam. Iszom egy kutyát, megsétáltatom a haverjaimat, átgondolom mit kéne inni, összehajtogatom a madarakat, és végül megeszem az egyik fogam a költözéshez. Ha mindezek mellett, még marad időm, akkor írok egy kicsit.

Sok minden kiderül majd a műsorból: Szívogat-e a Mikulás? Szárítva, főzve, esetleg teának elkészítve használják? Ki volt a virágos álmok védelmezője? Be lehet-e állni a parkettalakkozástól? …és persze kiderül, hogy jó-e betépve körhintázni. Aki csak a kiscicák miatt jönne, azt arra kérem, hozzon magával.

Végül álljon itt néhány vélemény olyanoktól, akik nem látták az előadást, de hát olyan jókat mondtak:

“Fergeteges, fantasztikus, informális. Ja, és a jegyből tudtam csigát hajtani” – B. Tibor, statiszta

“Már egy hónapja vártam a nagy napot, mikor végre nem néztem meg az előadást. Bevallom rég éreztem ilyen jól magam a férjemmel. Még egy pezsgő is eldurrant” – Irma néni, lengyel-magyar tudatkutató

“Mondhatná kicsit dallamosabban!” – Szabó Péter, motivációs tréner