2001-ben, Nyíregyházán a felújított Móricz Zsigmond Színház megnyitása alkalmából városi ünnepséget szerveztek utcazenészekkel, bábosokkal, gólyalábasokkal. A program sikere után a város vezetői úgy gondolták, egy efféle mulatság érdemes arra, hogy minden évben megismételjék, így 2002-re megszületett a VIDOR Fesztivál, azaz a Vidámság és Derű Országos seregszemléje. Előbb csak színházi és filmes programokkal, később világzenei koncertekkel, kiállításokkal.

És ezekben a napokban újra Nyíregyháza a kacagás fővárosa, a humor Szilícium-völgye. Természetesen a Dumaszínház stand-uposainak fellépéseivel, valamint a DEKK by Dumaszínház művészeinek

Fear the Szaknévsor

című darabjával, ami már-már veszélyesen mulatságos!

A darab alcíme: Rémtörténetek a szolgáltatói szektorból, és igen: a szolgáltatói szektor a maga rémtörténeteivel kiapadhatatlan humorforrás; más kérdés, hogy a napi gyakorlatban ezt azért nem pontosan így gondoljuk. De, ahogy Vinnai András, a darab írója megfogalmazta:

Mindannyian ki vagyunk szolgáltatva a szolgáltatói szektor kényének-kedvének. Ám az átveréseknek ezennel vége! Oktató jellegű szkeccselőadásunkkal most alaposan beletenyerelünk a gyorstalpaló tanfolyamokba is! Körmére nézünk egy műkörmösnek! Padlóra küldjük a parkettázókat! És nem nézzük el, ha a varrónőnél elszakad a cérna!”

A DEKK by Dumaszínház művészei (Rainer-Micsinyei Nóra, Sipos Vera, Bánki Gergely és Jankovics Péter) nem vállról indítható rakétával, hanem a humor megsemmisítő erejével szálltak szembe a minden hájjal megkent, átverésből és mellébeszélésből diplomázott szolgáltatókkal.

Aki pedig nem tudta megnézni az előadást a VIDOR Fesztiválon, az előadást október 12-én este nyolckor is megnézheti a Jurányiban.