Tudtad, hogy 1895. szeptember 24-én először biciklizte körbe egy nő, Annie Londonderry a Földet? (mármint nem egy nap alatt, hanem aznap ért haza 15 hónap után).

Érdekes, hogy 1972-ben ugyanezen a napon (mármint szeptember 24-én) Norvégiában a lakosság 54%-a népszavazáson elutasította az ország csatlakozását az Európai Unióhoz; és napra pontosan (!) egy évvel később (1973. szeptember 24-én) alakult meg Bissau-Guinea Köztársaság.

És idén pont szeptember 24-ére esik a Duma Aktuál előadása a Dumaszínházban, ahol a fent említett események egyike sem kerül majd szóba.

Ha netán még nem tudod, mit jelent a Duma Aktuál (ami azért iszonyú kellemetlen lenne, na mindegy), akkor néhány videóval elmagyarázzuk.

Itt például három, Soros György által megtévesztett szerencsétlen mesél arról, milyen körülmények között találkoztak a végén nevető üzletemberrel, akiből – mint kiderült – négy (!) van.

Az alábbi videóban pedig Dzsudzsák Balázs, és egy másik focista, Orbán Viktor beszopatja az egyiptomi elnököt, azt hazudják, hogy Dzsudzsi valójában Ryan Gosling!

Ez pedig Áder János beszéde a víz világnapján Schmitt Pál feliratozásával:

Többet nem mutatunk, nézd meg élőben! A műsor az elmúlt hónap történéseit dolgozza fel, a fellépők pedig: Hadházi László, Kovács András Péter és Litkai Gergely, a műsorvezető Lovász László.

Duma Aktuál (Hadházi László, Ceglédi Zoltán, Litkai Gergely, Lovász László)
2017.09.24 – 15:30
Helyszín: Corvin Dumaszínház.
Jegyvásárlás