Tegnap megismerhette Magyarország a legújabb slágert, ami évtizedes uralkodása után letaszította a karácsonyi dalok trónjáról a Last Christmast. Néhány werkfotón megmutatjuk, hogyan készült a pillanatok alatt százezres nézettséget elérő klip.

Ezt a nézést valószínűleg Antonio Banderas-tól leste el Hajdú Balázs. Az is jól látszik, hogy ez a tekintet még úgy is letaglózó hatással volt Jankára, hogy Balázs nem is rá nézett.

A mai napig nem tudjuk, hogy itt mi történik.

Caramelhez jártam 4 hétig, mivel hangképzési problémáim voltak. A vibrátóm nem volt elég selymes, karácsonyi. De napi 3-4 órás gyakorlással carusói szintre emelkedtem.

– mesélt Hadházi László az előkészületekről. Majd hozzátette, hogy ezt a hangot már nem tudja újra előhozni, mivel a forgatás napján elhasználta minden erejét. Ahogy ő fogalmazott: “egyszer kellett jónak lenni, de akkor nagyon”.

Litkai “Sorvezető” Gergely memorizálja a forgatókönyvet, ami öt sűrűn gépelt oldalon határozta meg, minek kell történnie a filmben

12 éves koromtól készülök erre. Még Pavarotti is ​hozzátett a hangomhoz. Amikor mutálni kezdtem, majdnem elvesztettem a reményt, de a sok edzés, a szteroidok és a fekve nyomás segített. Köszönöm mindenkinek!

– mesélt Mogács Dániel az előkészületekről.

A 12 dühös ember egyszemélyes verziója. Előadja: Felméri Péter

A jó humorista segít, ahol tud: Kőhalmi Zoltán például annyira finom ember, hogy nem tudja elviselni a ferde gallérok látványát

Gyí, te Edupaci!

Hát milyen tornasor ez, kérem szépen! Eleve ez a szó… “torna”…

Elsősorban a torokképzésben hiszek, különösen a mélytorok képzésében. Már évekkel a klipforgatás előtt (nyolcévesen) elkezdtem a felkészülést, így nem ért váratlanul a feladat.

Mivel a hangomon, hangképzési technikámon nem volt mit csiszolni, ráfeküdtem az artikuláció és a kifejező éneklés fejlesztésére, ami – mint az az elkészült anyagon is látszik – szintén tökéletesre sikerült.

Mára elértem, hogy énekelni, beszélni és szopni is tudok úgy, hogy a szám közben meg sem mozdul. Ezt az ajakmozdulatlanságot pedig tökéletesen ellensúlyozza az a gazdag arcjáték és ösztönös tánctudás, mellyel plusz lökést tudtam adni a produkciómnak. Látható is, hogy a mimikai és testi dinamizmusommal magasan kiemelkedem a többi, kissé átlagos teljesítményt nyújtó kollégám közül

– mondta az előkészületekről Kormos Anett.

Csendes éj… ez a klip érzelmes, gyengéd része. Az előtérben a rendező, aki egy idő után már nem bírta nézni, annyira meghatódott.

Bellus Pisti mosolya mindenkit kiszorít a színpadról, a nyakkendő nélküli széttűrt

Ráskó Eszter ragaszkodott hozzá, hogy minden snittben tökéletesen nézzen ki, ezért két snitt között mindig nagyon sokat dolgozott ezért.

A Szomszédnéni Produkciós Iroda tagjai mindig mindent megbeszélnek egymással. A közelikben nem mindig szerepelt az összes fellépő, vagy sokszor csak a hátteret adták a közelikben.

Sokak kedvence lett Tóth Szabolcs szarvasbőgése.

És persze itt a klip maga! Boldog karácsonyt!