Szerdán, november 29-én úgynevezett közösségi főzést rendeznek a Jurányi Házban, ahol ezúttal Janklovics Péter és Vinnai András, a Dumaszínház és a DEKK Színház tagjai készítik a napi menüt. Az ételek árából befolyt összeggel a Jurányi Ház a Heti Betevő, valamint a Tarnabod és mi csapatát támogatja.

Roston sült csirkemell készül krumplipürével. Mondhatnánk: biztonsági játék, de azért Janklovics mérsékelt türelmét, és hasonlóan mérsékelt főzőtudományát ismerve még ezzel sem kicsi a kockázat. Azt mondja, mindezek ellenére nagyon bízik abban, hogy a csirkét nem hagyják nyersen, de nem is égetik szénné, valamint az előre meghámozott krumplit is üzembiztosan sikerül majd beletenniük a vízzel teli lábosba. „Nem tanultam meg főzni, mert nehezen viselem a kudarcélményt”, mondja. „Főzni tehát nem nagyon tudok, az evéssel például sokkal többször próbálkozom.”

Vinnai András sem egy Jamie Oliver, bár ő legalább azt elsajátította, hogy a mesterszakácsok milyen látványos  mozdulatokkal dolgoznak a konyhában, így az óvatlan szemlélő őt látva könnyen azt hiheti, hogy laza profival van dolga. Imádja a tengeri herkentyűket, és bátran kipróbálja a meghökkentő ételeket is. Egyszer Kispesten vásárolt egy zacskó szárított tücsköt, mondjuk, nem lett a kedvence. A jótékonysági főzést ő is örömmel vállalta, amúgy meg szerinte jótékonykodni ügyesen kell, és, ha ezt valaki így csinálja, az adomány el is jut a címzettekhez. Ezúttal biztosan eljut, miképpen december 14-én is, amikor Grecsó Zoltán és Grecsó Krisztán főz majd.

Cím: Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház / Jurányi Suterene: 1027 Jurányi u. 1.

https://www.facebook.com/hetibetevo
https://www.facebook.com/tarnabodesmi