Az pedig biztos, hogy minden fajta humor rajongói megtalálják a nekik valót. A videók azonban továbbra is csak angol felirattal érhetőek el.

Sarah Silverman: A Speck of Dust

Rendszeresen világít rá a dolgok fonákjára, szókimondó, bizarr néhol meg csak őszintén bolondozik. De sokszor egyenesen a szívet célozza meg és be is talál.

Neal Brennan: 3 Mics

Három mikrofon van a színpadon: az egyiknél őszintén beszél magáról, a másiknál egysorosokat durrogtat, a harmadiknál pedig klasszikus stand upot nyom. Dave Chapelle alkotótársa olyan humorista, aki nem akar vicces lenni, de az. Nem akar lehúzni, de néha még az is sikerül neki.

Jen Kirkman: Just Keep Livin’?

Évekig kis klubokban lépett fel, és ez idő alatt fejlesztette kíméletlen szarkazmusát. Mondhatnánk, hogy “nagyon női humorista”, de nemcsak a nőkhöz szól.

Maria Bamford: Old Baby

A kaliforniai humorista fő témája a szorongás, a depresszió és saját életének legbénább és legcikibb pillanatai. Ráadásul rendszeresen választ (hétköznapiságukban) különleges fellépőhelyszíneket.

Joe Mande’s Award-Winning Comedy Special

Szókimondó humorának gyakorlatilag minden a célpontja, az Iszlám Államtól a média legsötétebb bugyrai.

Ali Wong: Baby Cobra

Az Amerikai Huangjai című sitcom egyik írójának témája a sztereotípiák, a női lét, a házasság és természetesen a terhesség. A műsor felvételekor már gyakorlatilag mindenórás volt.

Hannibal Buress: Comedy Camisado

A chicagói humorista műsorában mindenről beszél, ami számára abszurd (kaszinótojás) és igazságtalan (ügyfélszolgálatok) az életben. Érdekesség, de az ő egyik előadása nyomán kezdett el a média igazán foglalkozni Bill Cosby bűneivel.

“Írják be a Google-be, hogy Bill Cosby és nemi erőszak, több találat lesz, mint a nevemre”.

John Mulaney: The Comeback Kid

Aki szereti a lassabban építkező, de nagy csattanóval záruló monológokat, akkor Mulaney műsorát ajánljuk. A szintén chicagói humorista egyébként a Saturday Live Night írócsapatának volt sokáig tagja.

Aziz Ansari: Live at Madison Square Garden

Jelenleg az egyik legfelkapottabb stand up humorista, aki elképesztő energiával és lelkesedéssel adja át gondolatait, élettapasztalatait a színpadon. Saját sorozata is van a Netflixen, Master of None címmel, ami szintén ajánlott.

Anthony Jeselnik: Thoughts and prayers

Az ő megítélése az egyik legvitatottabb az élvonalbeli humoristák közül: nála gyakorlatilag nincs tabu. A legkomolyabb témákkal viccelődik, és az ember nem tudja, hogy nevessen vagy nagyon rosszul érezze magát. Többek között már egy egész országot is kiakasztott, és ezrével kapta a halálos fenyegetéseket. Saját tévéműsora is volt, ami egyszer annyira botrányosra sikeredett, hogy meg is szüntették.

Jimmy Carr: Funny Business

A sértegetős, határokat nem ismerő, tabukat vicc alapanyagnak használó, éjfekete humor másik (ezúttal brit) mestere. Műsorának megtekintése tényleg csak felnőtt nézőknek ajánlott.

Forrás: Time.com