A Budapest Voices a cappella együttes 12 kiváló énekesből és egy ütőhangszeresből áll. A kórus mai magyar underground slágereket dolgoz át, egyebek mellett a Csókolom, a Belmondo, a Kispál és a Borz, Péterfy Bori, a Tankcsapda és a Quimby dalait. Három lemezük jelent meg, a másodikat egy saját recepteket tartalmazó szakácskönyvvel toldották meg, a harmadik egy mini CD volt, amit karácsonyfadíszbe csomagoltak. Furcsa szokásuk még, hogy Budapest különböző forgalmas csomópontjaiban, érdekes szegleteiben váratlanul felbukkannak, énekelni kezdenek, olykor a Palatinus strand hullámmedencéjénél, máskor városnéző busz tetején teszik ezt.

Idei meglepetésüket a Dumaszínház társulatával közösen készítették: az énekegyüttes művészeti vezetője Warnusz Zsuzsa Vinnai András szövegére írt egy jazzes, szvinges dalt, amelyet az együttes stúdióban elénekelt, a stand-uposok egy vicces videóklipen eltátogtak (tátogás elegánsabban: playback), az interneten pedig több mint másfél milliónyian megnéztek.

Ez volt a Dumaszínház fellépőinek (és a hangjukat kölcsönző Budapest Voices énekeseinek) karácsonyi dala. Melyben olyan mondatok szerepeltek, hogy „A rénszarvasok puttonyában mindig van remény.” Valamint: „Bűntudatból ne vásárolj elemes kiskutyát,/ aki igazán szeret, a lelkét adja át.” És még: „Vegyél jó sok Dumaszínház jegyet, / bennünk él az igazi szeretet.” A szöveg hátborzongatóan nyájas, de akinek van rá füle, azonnal észreveszi, hogy itt bizony minden mondat/rím és gondolat jókora idézőjelbe van téve.

Az énekesek azt mondják, nagyon szerették ezt a számot, noha sűrű és hosszú szövegre kellett énekelniük, viszont Vinnai András nem csak író és színész, hanem zenész is (lásd: a DEKK Színház Garázsbanda című darabja, ahol mindhárom minőségében felbukkan), ezért olyan szöveget készített, amelyik már eleve magában hordozta a zeneiséget. Adta magát a jókedvű zene, a kicsit eltúlzott, itt-ott szándékosan modoros éneklés, és a humoristáknak sem volt nehéz elmókázniuk/el play backelniük a dalt. A Budapest Voices énekesei szeretnék a koncertjeiken is előadni immár saját arcukkal, így karácsony után alighanem kérnek Vinnai Andrástól egy olyan szövegváltozatot is, amely nem Dumaszínház jegyet ajánl karácsonyra, hanem Budapest Voices jegyet az énekegyüttes előadásaira. Ezt egyébként mi, magunk is ajánljuk. Brutálisan jók!

Amíg utóbbi verzió elkészül, itt a stúdiófelvételekkel tarkított klip: