Íme X fogadalom, amit bátran megtehetünk, mert gyakorlatilag zéró erőfeszítéssel teljesíthetőek. Szóval lehet válogatni, de meg is lehet fogadni mindet mindenféle lelkiismeret furdalás nélkül.

1. “Nem fogok idén sem űrtúrára menni!!!”

Így, legalább három felkiáltójellel. Mondjuk nemet a hype-ra, ne álljunk be a sorba, és máris felszabadulunk az elitista társadalmi nyomás alól. Amúgy is rengeteg időt elvinne a felkészülés és a pár órás élményért még százmilliókat is kéne fizetni. Ha eddig is kibírtuk minden egyes évben, hogy nemet mondtunk az űrsétára, akkor ez maradjon így is 2018-ban is.

2. “Nem török be egy tankkal Észak-Korea területére”

Driving GIF - Find & Share on GIPHY

Itt alapvetően arról van szó, hogy mennyire szeretünk élni. Ha sikerül is több hónap szervezés, dollár tízezrek elköltése és családi és baráti kapcsolataink leépítése után végrehajtani az akciót, garantált, hogy a demilitarizált zónába való belépéskor kilőnek minket. Egyszerűen nem éri meg a nyűgöt, hagyjuk is.

3. “Nem fogok órákig farkasszemet nézni fecskékkel”

Egy igazi közönségkedvenc, sokak által rendszeresen megtett generációs újévi fogadalom. Sokan év közben is megteszik, olyan ez mint a házasság újra megkötése 20-30 év után. Viszonylag nehéz megszegni, évente csupán egy-két esetet regisztrálnak, ilyenkor ugyanis a fecske részéről is komoly elszántság szükséges, ami relatíve ritka.

4. “Az év folyamán legalább egyszer felkelek az ágyból”

Ha ügyesek vagyunk, akkor ez már január 2-án, de legkésőbb 3-án teljesül és kihúzhatjuk a listáról. Egy fogadalom ilyen korai teljesítése pedig egyértelműen erőt fog adni a többi eléréséhez is. A bölcsek azt mondanák, hogy ez nem így van, de mégiscsak egy könnyű sikerrel érdemes kezdeni az évet.

5. “Nem forgatok filmet Leonardo DiCaprióval”

Egy újabb fogadalom, ahol előfordulhat, hogy mégis megtesszük, de viszonylag kis óvatossággal elkerülhető. Először is figyeljünk arra oda, hogy ne fussunk be Hollywoodban mint rendező, vagy színész, ugyanis akkor előbb vagy utóbb elkerülhetetlen lesz, hogy felmerüljön egy producer fejében, hogy összehozzon minket egy film erejéig. Ráadásul ha még sikeres is lesz, akkor megnő az esély egy folytatásra. Ami már kétszeres fogadalomszegés lenne, ajaj!

6. “Nem fekszem be Lenin mellé a mauzóleumba”

Ismét egy örökzöld, jelen cikk írójának már 10-ből 9 alkalommal gond nélkül sikerült teljesíteni. Ráadásul ez egy olyan fogadalom, amit tényleg nehéz megszegni ha őszinték vagyunk: az orosz vízumért folyamodva a követségen meg fogják kérdezni, hogy miért akarunk Moszkvába menni. Ha pedig elmondjuk a valódi úti célt (hazudni nem szép dolog), akkor garantált, hogy be sem engednek az országba.

 

 

 

+1: “Nem teszek újévi fogadalmakat”

Ez egy kicsit kakukktojás. Mert a fogadalom megtétele nem olyan könnyű, és már önmagában paradox helyzetet idéz elő. Ez azonban könnyen megelőzhető. Még van egy kis idő 2018 első percéig, szóval addig érdemes trenírozni magunkat mentálisan, hogy még véletlenül se gondoljunk rá. Na de mi a helyzet a szilveszteri bulival? És az azt követő napokkal? Érdemes még 31-én délután (már mentálisan megerősödve) egy földalatti titkos bunkerbe vonulni pár hétre, addig biztosan elül a fogadalom-láz az egész világon. Érdemes egy ismerősünket jó előre megbízni, hogy keressen majd fel minket akkor a bunkerénél valamilyen más okra hivatkozva, amiről nem fogjuk gondolni, hogy azért szól, hogy kijöhessünk. Nem egyszerű, na. De manapság mi az?

Spinner GIF by Tobias Rothe - Find & Share on GIPHY