Nem is kell messzire menni a múltba: a legutóbbi budapesti közgyűlésen Tarlós István fakockának öltözve jelent meg, ami általános derültséget okozott. A főpolgármester pedig nem esett ki a szerepből, így vezette le a közgyűlést.

A legendás 5. Solvay konferencián, amelyet véletlenül a farsangi időszakban tartottak, megjelent Nikola Tesla is egy autóakkumulátornak öltözve. Nagy nevetést nem váltott ki a komoly tudós urakból, de emlékét őrzi ez az egyértelműen hamisított kép.

Kevesen tudják, de Fásy Ádám és Mága Zoltán gyakran cserélnek és egymás műsoraira ugranak be fellépni. Itt egy kép a 2016-os újévi koncertről, amelyen Fásy Ádám egy tökéletes Mága Zoltán-jelmezben húzta a nótákat a Budapest Sportaréna közönségének.

A legendás 2013-as kézdivásárhelyes lovas bevonulás óta Semjén Zsolt rákapott, hogy különféle jelmezekben, lóháton nyit meg farsangi bulikat. 2015-ben egy mátraszentistváni jelmezbál fővédnökeként cowboynak öltözött.

A történészek szerint Napoléon Bonaparte sem maradt ki a farsangi dilizésekből. A Waterlooi csata évében például egy fej káposztának öltözött a párizsi császári farsangon. Ez a festményt 1813-ban készült, amikor ugyanezen a rendezvényen balkezesnek öltözött. A festő is így örökítette meg:

Martonyi János egykori külügyminiszter a tavalyi pécsi bányászfarsangra készülődve kapott fel egy hangszert, és máris kész volt a jelmeze: a Bergendy szalonzenekarnak öltözött.

Pataky Attila idén is megnyerte az Edda zenekaron belül megrendezett jelmezversenyt, bár ez évben is csak ő indult és ugyanazzal a jelmezzel, amivel eddig minden évben. Gratulálunk az első helyezéshez!