Tamagocsi

A tamagocsi nem más, mint az antiszociális gyerekek Facebookja. Egyetlen ismerősöd van, bármikor játszhatsz vele, vagy ha épp úgy tartja kedved, hagyhatod éhen pusztulni. Főleg az utóbbi történt. “Véletlenül”.

Discman

A discman parádés találmány, nézzük a főbb jellegzetességeit:
1. ha 0,00001 km/h sebességgel haladtunk egy tükörsima felületen, akkor is ugrott a lemez;
2. a világon egyetlen olyan nadrág sem volt, aminek a zsebébe belefért volna, tehát kézben kellett cipelni (vagy táskában, ahonnan minden hangosításnál, számváltásnál elővehettük),
3.viszont ha hosszabb útra indultunk, fél kiló cédélemezt is vihettünk magunkkal.

Discman GIF - Find & Share on GIPHY

Zeneszámok, klipek rögzítése (+válogatáskazi!)

Az megvan még, amikor ülsz a MTV vagy a Viva előtt és várod, hogy jöjjön már a Nirvana meg az Elestem a motorommal című Puff Daddy-dal, aztán pont nem figyelsz oda és későn nyomod meg a REC gombot? Ennél egy fokkal volt nyugisabb műfaj a válogatáskazi gondos és időigényes készítése barátnak/barátnőnek. 2018 van, de ennél kevés romantikusabb dolog létezik még ma is.

Fidelity GIF - Find & Share on GIPHY

Fotóelőhívás

Volt, hogy két hétig vártunk, hogy a szaküzletben átvegyük a vidéki lagziban lőtt fotókat, és ekkor szembesültünk vele, hogy a szertartás legfontosabb pillanatait ezek szerint mégsem sikerült megörökíteni; ekkor derült ki, hogy anya csak nyaktól lefelé látszik, továbbá, hogy a vőlegény bemozdult az egyetlen képen, amin szerepel; viszont bebizonyosodott, hogy tényleg Mirci kakilt az esküvői torta mellé.

VHS és videótéka

A VHS-korszakban minden thrillernél izgalmasabb volt, hogy a film, amit aznap este meg akartunk nézni, bent van-e a tékában, illetve, hogy észreveszik-e, amikor visszavittük a filmet, hogy elfelejtettük visszacsévélni.

Buffalók, holdjárók

Sokan mondják, hogy az emberiség ízlésevolúciójának a mélypontja a nyolcvanas évek voltak, de erre a buffalo tökéletesen rácáfol. Annyira nevetséges volt, hogy még viccet is faragott belőle a leleményes magyar köznyelv. (Hogy lesz öngyilkos a tini? Leveti magát a buffalójáról). Vajon hány boka tört szilánkosra, amikor valaki ilyet próbált meg benne csinálni?

via GIPHY

Telefonkártyagyűjtés

Bélyeggyűjtés light. Olcsóbb volt, nem volt olyan időigényes, és a bélyeggel ellentétben telefonkártyát lehetett találni a fülkék mellett szétdobálva. Így nemcsak a gyűjtési szenvedélynek engedtünk, hanem az utcákat is tisztán tartottuk. És persze lehetett venni börzéken is, száz darabot kb. 500 forintért.

AZ Erie 😉 (@erie1122) által megosztott bejegyzés,

Floppylemez

És AZ megvan, amikor 10 vagy ki tudja mennyi floppin hurcolásztuk a Doomot, a Mortal Kombatot meg a Duke Nukemet? És másolásnál derült ki, hogy a becsomagolásnál sérült az egyik install fájl és kezdhettük elölről az egész kálváriát? Rettenetes. Néha még ma is ezzel álmodom és verítékben úszva ébredem.

via GIPHY

Banán

Déligyümölcs. A rendszerváltás után jelent meg Magyarországon, ma már több háztartásban is megtalálható. Az itt felsorolt többi relikviával ellentétben nagy túlélője a korszaknak.

Betárcsázós internet

A magyar lakosság szív- és érrendszeri panaszainak első számú okozója a 90-es években az a stressz volt, amit az alábbi hanghatás végighallgatása okozott.

Aztán amikor végre sikerült kapcsolódni az int