A tavaly Budapesten is műsort adó Eddie Izzard könyvelőnek kezdett el tanulni, aztán rájött, hogy szöges ellentétben áll valódi életcéljaival.

Ricky Gervais először biológiát kezdett el tanulni a University College-on, majd két hét után váltott filozófiára, ahol meg is maradt. Az utolsó évben zenekart is alapított egy barátjával. Bizony, ez volt Ricky 1983-ban.

A zenétől nem szakadt el: leghíresebb karaktere David Brent is a zene felé mozdult el.

Russell Brand egy művészeti középiskolában kezdte meg tanulmányait, ahonnan 16 évesen egy olasz társintézménybe került. Onnan egy év után kicsapták mert rengeteget drogozott és alig járt be.

Amy Schumer színházszakon végzett, majd New Yorkban két évig színészetet tanult egy stúdióban, közben pedig pincérnőként dolgozott.

Csakúgy mint Schumer, Dave Chapelle is színházszakon szerzett diplomát. Valamint Jerry Seinfeld is, aki még újságírást is tanult mellette.

Utóbbi két műsorával gyakorlatilag világsztárrá váló Jim Jefferies Perth-ben tanult színjátszást és klasszikus zenét a Nyugat-Ausztráliai Képzőművészeti Akadémián. Ezzel a monológgal lett igazán ismert:

Aziz Ansari tanult matematikát is, de végül marketing szakon végzett.

Dylan Moranc 16 évesen ott hagyta a gimnáziumot és saját bevallása szerint 4 évig ivott és rossz verseket írt, majd egy hétig egy virágkötőnél dolgozott. Persze ezt is gyűlölte és lelépett.

Chris Rock is kiesett a gimnáziumból (vélhetően a szülei rossz iskolaválasztása miatt), és perspektívát nem kínáló gyorséttermi munkái lettek.

New couple alert. Love me some Amy. Total blackout tour. Ny night 2. @amyschumer

A post shared by Chris Rock (@chrisrock) on

Az 1985-ös érettségije után Louis C.K. dolgozott autószerelőként, szakácsként, valamint egy videokölcsönzőben és egy kis bostoni tévénél, ahol megtanulta a filmkészítés alapjait.

Bill Burr rádiózást tanult, BA-diplomáig jutott, majd raktárosként dolgozott.

Richard Pryor 1958-1960 között az amerikai hadseregben volt, vagyis inkább csak a börtönben, mivel néhány másik katonával együtt leszúrták az egyik társukat, aki túl hangosan nevetett egy rasszista viccen.