Katie Mulgrew egy angol nő. Anyuka és humorista.

Két évvel ezelőtt, amikor kisfia néhány hetes volt, azon kezdett morfondírozni, hogy már visszamenne a színpadra, de a babát nem szerette volna otthon hagyni.

Úgyhogy kitalálta a baba-mama stand-up klubot.

Azóta Manchesterben egy kis színházban havonta rendeznek egy-egy humorestet, ami egyáltalán nem est, mert délután 1-kor kezdődik, nevezzük humormatinénak (és más női komikusok is csinálják Londonban és az ország több részén).

A közönség anyukákból (apukákból, nagyikból) és 18 hónap alatti babákból áll. Nagyobb gyerekeket azért nem lehet vinni, mert a műsor normál stand-up comedy, ami ugye olykor nyomokban trágár fordulatokat és/vagy pajzán sztorikat is tartalmazhat, és ugye az kellemetlen, ha a gyerek másnap a bölcsibe megérkezve egy csúnya szóval köszön be.

Katie Mulgrew elismeri, hogy a babák eleinte zavaró tényezők a fellépő humoristák számára, de azt is hozzáteszi, hogy semmivel sem idegesítőbbek, mint mondjuk egy legénybúcsú tökrészeg közönsége. Csak itt a babák az életkori sajátosságukból adódóan ordibálnak, és nem azért, mert rendkívül részegek.

A visszajelzések csodálatosak, az anyukák imádják a műsort, azt pedig különösen értékelik, hogy az érzés tök olyan, mintha elmennének egy humorestre, mégis délután háromra már otthon vannak. Az előadás alatt szoptathatnak, pelenkát cserélhetnek, üldözőbe vehetik kúszó-mászó csecsemőjüket. Katie Mulgrew elmondása szerint volt olyan anyuka, aki lelkileg a padlón volt a hetek óta rosszul alvó babája miatt, és fantasztikus érzés volt számára, hogy a stand-up klubban végre a röhögéstől is sírt.

 

Fotó: Facebook