TÓTH EDU: Azért, mert amióta megszületett a kisfiam, lényegesen több endorfin szabadul fel a nucleus accumbensemben. Nem gondoltam volna, hogy az apaság nem csak abból áll, hogy amikor ránézek a gyermekemre, elolvadok, hanem az is része, hogy a kocsiban egyedül üldögélve megpillantok egy betonkeverőt és rámosolygok, amikor észreveszek egy markológépet, ujjongani kezdek, ha pedig elhalad mellettem egy kukásautó, megtapsolom.

 

 

 

 

SZUPKAY VIKTOR: Apának jó lenni, mert hordhatunk aputestet, mert osztálybográcsozáson koccinthatunk a többi apukával, mert félretolhatunk bárkit, ha le akarjuk fényképezni az ünnepélyeken versmondó gyermekünket, mert jár nekünk az apuka megszólítás, ahogy sehol máshol nem hívnak csak az iskolában!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KOVÁCS ANDRÁS PÉTER: Miért jó apának lenni? Ha nincs még gyereked, akkor úgyse tudod. Ha pedig már van, akkor tökmindegy, jó-e vagy sem. Egyébként a legjobb része a büszkeség: ha megdicsérik a gyereket, hogy milyen szép, okos, ügyes, esetleg egy sörmeghívást is kilátásba helyeznek neked, akkor tudod, hogy igen, minden pillanat megérte, amit a nevelésébe fektetett az anyja.

 

 

 

 

SZOBÁCSI GERGŐ: Azért jó apának lenni, mert megtapasztalhatod a szeretetnek egy olyan dimenzióját, amit senki mással nem tudsz, ez csak a gyereked adhatja meg neked. Egy olyan széttörhetetlen kapocs, ami akkor kezdődik, mikor először a karodban tartod és életed végéig tart. Fenekestül felforgatja az életed, már semmi sem lesz olyan mint régen, de nem is akarod, hogy olyan legyen.

 

 

 

FELMÉRI PÉTER: Miért jó egy egyéves fiú apukájának lenni? Rengeteg okból, álljon itt most három: mert vehetek játékokat a fiamnak, amikkel aztán én játszhatok, sétálásnál mindig van velem egy babakocsi, amit megpakolhatok cipekedés helyett és bármikor kaphatok puszit, amikor kérek.

 

 

 

CSENKI ATTILA: Azért jó apának lenni, mert a legváltozatosabb reakciókat látom az emberek arcán: Istenem, de édesek! Fúj, gyerekek. Ez aztán a férfi: 3 gyereket vállal. Ezt az idiótát, 3 gyereket vállal.