Garantáltan nem szaladsz bele angol legénybúcsúzók idegesítő, büdös és folyamatosan okádó hordáiba.

Ha két előadás között nem tudod mit csinálj, akkor ott a Balaton, amelybe bármikor beleszaladhatsz.

Nem kell kerülgetni a kamu népművészeti kirakodóvásárokat.

Az előadások munkaidő után kezdődnek, szóval ha éppen nem tudsz szabadságot kivenni, akkor sem maradsz le semmiről.

Sok fesztiválon egyszerre több helyszínen zajlanak események, és megőrülsz, hogy nem tudsz egyszerre mindegyiken ott lenni. Itt egyszerre csak egy esemény van az egyetlen helyszínen.

Nem kell minden mosdóba menésnél hányingert kapni a körülményektől. Itt ugyanis a Balaton Szabadidő- és Konferenciaközpont mellékhelyiségeit lehet majd használni.

A Dumafüreden nem csak egy jól megrakott joint után garantált a visítva röhögés; továbbá sokkal könnyebb csajozni / pasizni, mint üvöltő zene mellett. Például: „- Szia, szerinted is Bödőcs a legviccesebb? – Igen. – Akkor igyunk.”

Nem lesz sem Punnany Massif-, se Kiscsilag- se Tankcsapda-koncert. Ellenben fellép például Kőhalmi Zoltán. Nem biztos, hogy ebben a szandálban, mert ezek a képek a 2016-os Dumafüreden készültek.

Nem tarhálnak cigit a kannásboros punkok, alig van szörnyikés pólós metálos, és a biztonságiak sem vernek péppé, ha megpróbálsz becsempészni egy demizson kevertet. De azért inkább ne próbálj meg.

Nem bonyolult megtervezni a hajnali hazajutást, mert nem tart hajnalig, így csak a sima hazajutást kell megtervezni, de hát valahogy oda is jutottál, úgyhogy csak sikerülni fog.