On the 31st July Dumaszínház offers you a real specialty: an English-language stand-up gala with Central European performers.

Ha eddig értetted, miről van szó, akkor lehet, hogy ez a te estéd! Különlegesen egyedülállóan unikális műsorral várunk: július 31-én angol nyelvű stand-up est a Corvin Dumaszínházban!

És nemcsak attól extra, hogy angolul hangzanak el a poénok, hanem azért is, mert a Dumaszínház humoristái mellett a környező országból érkező vendégek is fellépnek.

Talán az is kiderül, létezik-e speciális közép-európai humor.

Andrija Dabanović

Itt lesz például az első montenegrói stand-upos, Andrija Dabanović. Mivel országában nem léteznek humorfesztivál-jellegű versenyek, megmérettetések, ezért bátran állíthatjuk, hogy Andrija Dabanović a legjobb montenegrói humorista; persze az sem kizárt, hogy a legrosszabb. Ami viszont biztos: az elmúlt években hatalmas sikerrel lépett fel az ex-jugoszláv régióban. Országában saját sitcom-ja révén lett népszerű. Elbűvölő előadásmód és kőkemény poénok jellemzik.

Dave Thompson

Dave Thompson nem annyira közép-európai, mint amennyire angol, viszont rengeteg országban ismert a neve, és nem csak onnan, hogy egy időben ő volt Tinky Winky hangja a Teletubbies sorozatban. Több mint 30 országban stand-upolt, tévéknek és humoristáknak is ír poénokat, szöveget; emellett humort, beszédtechnikát, színjátszást oktat.

Karol Kopiec

Karol Kopiec tíz éve szerepel színpadokon, a stand-up mellett színészkedik, improvizál, leginkább lengyelül, amire az lehet a magyarázat, hogy Karol lengyel. Szürreális, improvizációval feldobott humorát többek között a londoni Top Secret Comedy Club és a chicagói Laugh Factory nézői is megismerhették.

Itt lesz Pedja Bajović, aki annyira jugoszláv, hogy Montenegróban született, Szerbiában nőtt fel, élete nagy részét Bosznia-Hercegovinában töltötte, és jelenleg horvát állampolgár. Legalább ennyire szerteágazó a szakmai múltja, hiszen volt kadét a légierőnél, rádiós műsorvezető, újságíró (és még egy csomó minden); ma már leginkább humorista (aki több mint húsz országban stand-upolt már) és producer.

Srdjan Olman

A 31 éves szerb Srdjan Olman tévés újságíróként dolgozott, amikor elindult egy regionális televízió stand-up tehetségkutatóján és nyert. Azóta több mint négyszázszor lépett fel a balkáni régióban. Azt mondja, sok közös van benne és Louis CK-ben, például, hogy mindketten részben magyar származásúak, és egyikük sem beszél magyarul.

Tin Vodopivec

Sok érdekességet lehetne mondani a szlovén Tin Vodopivecről, de sokszínűségét, sokoldalúságát talán leginkább az mutatja, hogy 2017-ben a teljesítette a „Tripla hetes humorkihívást”, azaz 7 nap alatt 7 országban 7 nyelven stand-upolt. A hét fellépés egyikét franciául abszolválta Párizsban – Eddie Izzard előzenekaraként.

Cezary Jurkiewicz

És itt lesz a lengyel stand-up comedy író iskola alapítója, Cezary Jurkiewicz is, aki tíz éve áll a színpadon (mármint nem egyfolytában), ahol a nézőknek betekintést enged kedves világába, amit az ideggyengeség és a hipochondria egyaránt jellemez.

A Dumaszínházat Tóth Edu, Ráskó Eszter, Szabó Balázs Máté és Ács Fruzsina képviseli majd, akik annak ellenére, hogy magyarok, angolul fognak beszélni a színpadon.

 

Central European Stand-up Gala (angol nyelvű előadás)
2018.07.31, 19:30
Corvin Dumaszínház
Fellépők: Tóth Edu, Ráskó Eszter, Ács Fruzsina, Szabó Balázs Máté, Dave Thompson, Tin Vodopivec, Andrija Dabanović, Pedja Bajović, Srdjan Olman, Cezary Jurkiewicz, Karol Kopiec
Jegyvásárlás