Sziklamászás

Bizonyos magasságot el kell érni, hogy már ne legyen olyan meleg, de azt elérve már nyugodtan lehet hűsölni a falon csüngve. A gyengébbek eleve magasról indulnak, de ne hallgassunk rájuk. Ez a megoldás a gyengéknek való.

Szalonnasütés

Ha szeretnénk elérni, hogy sokkal kevésbé legyen melegünk, mint barátainknak, szervezzünk velük a Facebookon egy nagy közös, napközbeni tábortüzes szalonnázást a Hortobágy közepén, majd pedig ne menjünk el az eseményre. Már a gondolattól is jobb lesz, hogy nem vagyunk ott.

via GIPHY

Sarkkutató expedíció

Akinél már tényleg szakad a cérna a hőség miatt, annak ajánljuk a Déli-sarkot. Szakértők szerint ilyenkor kifejezetten kellemesen hat a -40-45 Celsius fokos klímája és a folyamatos sötétség. Érdemes gyűjteni a szabadnapokat, mert 3 hét (15 munkanap) minimum elmegy rá. Ha kutatni is akarunk, akkor még több.

Tömegközlekedés Budapesten

Kutatások igazolják, hogy a nyáron is fűtést szolgáltató BKK-autóbuszokról történő leszállás percekig kellemes hőérzetet biztosít az utazóközönség számára. Ehhez viszont fel kell szállni rájuk. De hát, ahogy a mondás is tartja: nincsen rózsa tövis nélkül. De ne csináljuk túl sokszor egy nap.

via GIPHY

Jegesmedve-ölelés

Itt is több nehezítő tényező van. Hogy igazán hatásos legyen ahhoz az Északi-sarkon vagy a Spitzbergákon kell találnunk egy példányt, akinek éppen szeretetrohama van, vagy megfelelően szedált. Meg lehet próbálni a budapesti állatkertben is, de ott éppen 30 fok fölötti a hőmérséklet. Szóval ha nem akarunk nagyon kimozdulni észak felé, akkor érdemes a medvét egy hűtőházba csalogatni előtte.

via GIPHY

Be my láva

Meditáció során hallgassunk tűzhányó-zajokat, és koncentráljunk arra, hogy egy vulkán belsejében pillangóúszásban közlekedünk a lávában. Állítsunk be ébresztést a telefonunkon, és amikor a csipogás kizökkent minket, élvezzük a barátságos 35 fokot a nappaliban.

No Feelings koktél

Az alábbi varázsital csodákra képes ebben a nagy hőségben! Öntsünk egy egyliteres korsóba 6 dl. kevert ízű szeszesitalt és 4 dl. minőségi bort (La Fiesta vagy Koccintós), majd készüljünk fel, hogy több mint 1 napon keresztül egyáltalán nem lesz hőérzetünk. Igaz, hogy két ilyen koktél elfogyasztása azonnali eszméletvesztést okoz, mégis joggal reménykedhetünk, hogy a mentőautóban van klíma, és máris egy időre sikerült elbánnunk a hőséggel.

via GIPHY