Január negyedikén Kiss Ádám beveszi a Kongresszusi Központot. Erről szerettünk volna érdeklődni nála, és egy váratlan pillanatban értük el. Telefoninterjúnkat szó szerinti változatban közöljük.

Szia, jókor hívlak?

Persze, csak épp defektet kaptam, de rágógumival MacGyverbe’ megoldottam, befoltoztam a benzinkúton, és most juttattam el a szerelőhöz, tiszta retek a kezem, de hallgatlak!

De akkor biztos, hogy tudunk most beszélni?

Persze!

A Kongresszusi Központbeli fellépésről érdeklődtem volna. Mennyiben lesz más ez, mint a többi?

Nekem például annyiban, hogy voltam már ott fellépésen, csak nem a sajátomon.

Mert neked most lesz az első, ugye?

Pontosan. A műsor a 80 perc alatt a Föld körül lesz, azaz az önálló estem, ami 2014 óta fut. Vidéken a mai napig rendszeresen látható, Budapesten viszont már évek óta nincs műsoron, ez lesz az utolsó fővárosi előadás, tévéfelvétellel egybekötve. Az időpont január 4., a helyszín pedig a Szusi Központ, ami azért egy mérföldkő egy humorista pályafutásában. Csodálatos körülmények között búcsúztatom ezt a műsort, ami a Dumaszínház egyik legsikeresebb önálló estje volt, tegnap volt a 183. előadás.

Még van ugyan hátra egy kicsike belőle, de már talán tudsz mérleget vonni: milyen évet zársz?

Durvát. Minden évben azt mondom, hogy ennél már nem lehet durvább. De. Rengeteg mindent csinálok egyszerre, dolgozom nappal és este is, meg ugye családom is van, próbálom úgy beosztani az energiáimat, hogy jusson is és maradjon is.

KISS ÁDÁM A NAGYVILÁGBAN UTOLSHOW – 80 perc alatt a Föld körül (Kiss Ádám önálló estje)
2019.01.04 – 21:00
Budapest Kongresszusi Központ – Pátria Terem
Előadók: Kiss Ádám, Benk Dénes
Jegyvásárlás

Ugyanazon a napon, szintén a Kongresszusi Központban látható Aranyosi Péter önálló estje, a BORSODI HOMÁLYOS.