A Showder Klubot legtöbben a tévéképernyőkről ismerjük, de aki olyan szerencsés, hogy a felvételeken is jelen lehet, az sem feltétlenül van képben, hogy a humoristák hogy készülnek egy-egy adás előtt. Szerencsére most már tudni fogja mindenki, Janklovics Péter jóvoltából. Miniinterjú.

Miben más egy Showder Klub előtti felkészülés egy átlagos fellépéshez képest?

A felvétel előtt néhány nappal mindig tartunk egy úgynevezett gegpartyt. Összegyűlünk, és meghallgatjuk a szerkesztő által kiválasztott friss híreket. Akinek van ötlete valamelyikre, az lecsaphat rá. Mármint a hírre. Így épül fel a műsorok aktualitásra épülő szelete; a stand-up többi részét pedig az élőben már kipróbált, kiforrott, erős anyagok alkotják.

A gegpartykon nincs vita abból, hogy kié lesz egy-egy poén?

Nincs, mert aki hamarabb lecsap egy témára, az viszi. Sőt ha valaki rámegy egy hírre, aktualitásra, a többiek onnantól ötletekkel segítenek neki. Ez a gegparty lényege: közkinccsé tesszük a gondolatainkat, kölcsönösen segítjük egymást.

A Showder Klub a poénok temetője? Ami ott elhangzik, az többé élőben nem hallható egy humoristától?

Ez azért változott valamelyest, de természetesen a tévében sokszor ismételt poénokkal már senki nem operál. A régebbi showderes poénokat pedig már csak azért nem mondom el, mert már nem is emlékszem rájuk.