Aranyosi Péter Borsodi homályos című önálló estjével lép fel a Budapest Kongresszusi Központban szilveszterkor. Azt mondja, hiába nagy a hely, azt is meg lehet tölteni majd poénokkal. Pia, trombita és papírcsákó nem lesz. Lesz helyette lírai betét.

Nagy hely, nagy poénok?

Nagy hely, ugyanolyan poénok. Ugyanolyan jók.

Tehát nem fog zavarni, hogy szilveszterkor a Budapest Kongresszusi Központ nagy terét kell megtöltened vicces mondatokkal?

Nem, bár egy meghittebb helyen annyival jobb, hogy ott ki lehet pécézni néhány nézőt. Mondjuk, itt is lehet, csak máshogy. Közelebb kell menni. Én mindig annak a húsz embernek beszélek, akit látok is.

Szilveszterkor a Borsodi homályossal lépsz fel?

Azzal, igen. És már csak azért sem leszek zavarban attól, hogy a Kongresszusi Központban több ezren lesznek, mert ez már annyira bejáratott műsor, hogy vele kapcsolatban nem érhet meglepetés.

Nem is lesz semmi plusz?

De lesz. Vida Péter színművész fel fog olvasni egy gyönyörű Keresztury Tibor írást, és az nagyon szép lírai betét lesz.

Egy intim betét… bocs…

Ilyen vagyok. Képzeld el, amikor az embernek már tetszik a Szerelem hídjai című film… Na, akkor el kell gondolkodni…

Milyen szilveszterező vagy?

Nem nagyon szeretem a szilvesztert, mint ünnepet, mert én soha nem voltam berúgós, trombitálós, papírcsákós ember. Ráadásul nekem az elmúlt tizenkét szilveszter főleg a munkáról szólt.

Így tehát észre sem vetted, amikor elmúlt egy év?

Átdolgoztam magam egyik évből a másikba. Egy humoristának a december és a január nagyon sűrű. Fellépésről fellépésre kell menni ilyenkor. De szilveszterkor már csak kettőt vállalok, mert ilyenkor fel kell kelnem, fel kell öltözködnöm, meg kell mosnom, és be kell fésülnöm a hajamat, és ez nekem már igen nagy kihívás. Két előadás pont elég arra, hogy kitomboljam magam.

Emlékezetes szilveszter?

Tizenhét-tizennyolc éves koromban az egyik szilveszter úgy telt, hogy az akkori nagy, plátói szerelmemmel elmentünk egy buliba, feküdtünk egy ágyon egymás mellett, és hajnalra összeizzadt a kezünk. Tök szép volt.

ARANYOSI PÉTER: BORSODI HOMÁLYOS

Időpont: január 4. péntek, 18 óra

Helyszín: Budapest Kongresszusi Központ – Pátria Terem

Jegyek itt!