Négy rószaszál

Eredetileg: Millió rózsaszál (Csongrádi Kata)

Nincs az a csomag/virágküldő szolgálat, amely akár csak a telefont is felvenné négy szál rózsáért, ne komolytalankodjunk már. Valószínűleg Csongrádi Kata is páros lábbal rúgta volna ki azt, aki négy csoffadt rózsával próbálta volna meg levenni a lábáról. Ok, a festők csórók, de azért ennyire nem.

Ő még most csak 4

Eredetileg: Ő még most csak 14 (LGT)

Húúú, de meleg talaj ez… Nem szabadna bolygatni! Már az LGT is kicsit alálőtte a korhatárt, itt álljunk is meg, legalább a beleegyezéses legyen meg.

4 felett

Eredetileg: 220 felett (Neoton Família)

Négy felett maximum tudatmódosító szerekkel vagy sok relaxációval lehet elhagyni a valóságot, de egyik sem ajánlott fájó derekú igazságügyi szakértőknek, autóval pláne nem. Érdemi változás viszont nem lenne, a kétszázhúsz felett ugyanúgy négy felett van.

via GIPHY

4 óra munka

Eredetileg: 8 óra munka (Beatrice)

Biztos, hogy önfeledt ujjongásba csapott volna egy szakszervezeti bál, ha Nagy Feróék rákezdenek a négy óra munkára, de a négy óra pihenésnél, pláne szórakozásnál már széklábakkal és lángoló babos kendőkkel estek volna nekik a megvezetett gyári munkások.

4-es úton

Eredetileg: 67-es úton (Republic)

Ember legyen a talpán, aki képes romantikával átszőni a 4-es út Nyírpazontól Rétközberencsig tartó szakaszát, még akkor, is, ha útba ejti Rorzsrétszőlőt. Nem véletlen, a Republic jó számokat tudott írni!

4 forintnak ötven a fele

Eredetileg: Száz forintnak ötven a fele (Kocsmadal)

Már hogy négy forintnak kettő a fele? Bár eszkalálódna a feszültség a gimnáziumi matekszakkörben, ennél több öröm nem származna belőle, pláne, ha valaki bróker, befektetési tanácsadó, pénzügyminiszter vagy válóperes ügyvéd szeretne lenni.

Négy évig várok rád

Eredetileg: Ezer évig várok rád (Koós János és Dékány Sarolta)

Vámosinak elhittük, Koós Jánosnak viszont jobban állna egy négyéves várakozás, mint ez a felelőtlen ígérgetés az ezeréves hűségre. Ez a sor bunkósbottal törné szét a refrén ritmikáját, ami egy chaplini esés-kelésre változtatná még a legösszeszedettebb táncdalfesztivált is.


 +1

Négyszer kettő néha öt

Eredetileg: Kétszer kettő néha öt (például Kazal László)

Vannak ellenpéldák. Ideje végre őszintének lenni a hallgatóhoz: kétszer kettő néha négy! Évtizedes vita végére tudnánk végre pontot tenni, ráadásul a fejszámoló művészek is eggyel beljebb lennének.