Közös estre készül Badár Sándor és Musimbe Dávid Dennis. A Fekete-Fehér, Igen-Nem leginkább arról szól majd, hogy nem érdemes első látásra ítélni. Musimbe Dávid Dennis mesélt a részletekről.

Honnan jött az ötlet, hogy Badárral együtt léptek fel? Volt már rá példa korábban?

Több alkalommal is úgy adódott, hogy egy este egy helyen léptünk fel Sanyival, és azt vettük észre, hogy jól működik együtt a humorunk, jó a kémia. A közös est ötlete is tőle származik, ami nekem nagy megtiszteltetés; nyilván én mint viszonylag új fellépő, nem akartam volna ilyen ötlettel előállni – mégiscsak van egy ranglétra. Mindenesetre nagyon örülök a lehetőségnek.

Zajlik már a műhelymunka? Kialakult, hogy miről szól majd a közös est?

A koncepció megvan, gyűlnek az ötletek. Van sok közös pont az életünkben, például, hogy őt is már sokszor összekeverték másokkal, vagy, hogy az utazgatásai során sokszor róla sem tudják eldönteni, milyen származású. Velem meg napi szinten előfordul, hogy külföldinek néznek, rengeteg vicces eset adódott már ebből.

Legutóbb a káptalanfüredi strandon a lángososnál hallottam meg, hogy a pultosok, amikor megláttak, elkezdtek vitatkozni, hogy ki szolgáljon ki, kinek jobb az angolja. Megkérdezte a srác, hogy „Vát du ju vánt tu ít”, meg hogy „Vát kájnd of lángos du ju vánt”, én meg hagytam, hogy eldadogja, aztán csak annyit mondtam neki, hogy kérek egy sajtos-tejfölös lángost, és hogy a kiejtésén még van mit javítani.

A Fekete, Fehér, Igen, Nem különlegessége, hogy végig ketten stand-upoltok. Nem lesz fura?

Volt már hasonlóban részem, hiszen a Könnyűbulvárban például négyen vagyunk a színpadon. Azért sem félek, mert Sanyi stílusa nagyon közel áll hozzám, főleg a lazasága, szókimondósága.

Az egyhuzamban stand-upolásban nem hitelesített Guinness-rekorddal rendelkező Badárral nem bátorság közös estet bevállalni? Szóhoz fogsz jutni?

Mindenki tudja, hogy Sanyi szeret beszélni, de én nem félek ilyesmitől. Ráadásul mindkettőnkön múlik, hogy ki mennyit jut szóhoz.

Az est címét látva felmerül a kérdés: szóba kerülnek komolyabb témák is? Migráció, rasszizmus?

A bevándorlás annyira aktuális téma, hogy én szeretném az esten, és a többi fellépésemen is szóba hozni. Beszélnék az elfogadásról, arról, hogy nem minden az, aminek elsőre látszik, és hogy szerintem törekednünk kell arra, hogy ne a gyűlölködés legyen a megoldás.

Van, ami nálad tabu a humorban?

Tabu nincs, szerintem mindenről lehet beszélni, csak jól kell tudni tálalni a közönség felé.

 

Fekete-fehér, igen-nem – Badár Sándor és Musimbe Dávid Dennis közös esjte (BEMUTATÓ)
2019.02.16 – 19:00
KOMPÓT DUMAKLUB
Jegyvásárlás