A Szent László Kórház Gyermekhematológia és Csontvelő-transzplantációs Osztályán évente 45-50 gyermeken végeznek csontvelő-átültetést. Ezeknek a gyerekeknek lényegében ez az utolsó esélyük arra, hogy életben maradjanak. Teljes felépülésükhöz nagyon nagy lelki segítség, hogy a lábadozás hosszú hónapjait a kórház területén lévő és ingyenesen igénybe vehető Démétér Házban szüleikkel együtt tölthetik.

A Démétér Házat a Dumaszínház négy éve, évente több millió forinttal támogatja. Ebben az esztendőben Kőhalmi Zoltán Pályatévesztési tanácsadó című, február 9-én tartott önálló estjének teljes bevételével, 2 millió 100 ezer forinttal segítjük, hogy a Démétér Házban a gyerekek otthonos és boldog körülmények között gyógyulhassanak.

–  A Démétér Ház azért is nagyon fontos, mert a gyógyuláshoz nem gépekkel, orvosi műszerekkel járul hozzá, hanem egy olyan gondolattal, ami keveseknek jut az eszébe: nevezetesen, hogy milyen sokat jelent a gyermekeknek, ha a gyógyulás hosszú ideje alatt biztonságos körülmények között, az orvosi segítség közvetlen közelében együtt élhetnek a szüleikkel – mondta korábban Litkai Gergely humorista, a Dumaszínház vezetője. Aki a támogatás átadása után után elmondta: erejéhez mérten a Dumaszínház és humoristái a jövőben is segítenek majd abban, hogy a Démétér Házban minél több gyerek meggyógyulhasson.

–  Örülünk, mert a pénzből lehetőségünk nyílik arra, hogy a nemrég kibővített ház új szobáit berendezzük, és vegyünk néhány nélkülözhetetlen felszerelési tárgyat – mondta dr. Kriván Gergely a Gyermekhematológia és Csontvelő-transzplantációs Osztály és a Démétér Alapítvány vezetője, miután megköszönte a támogatást.

Bővebb információ: https://demeterhaz.hu

(A kiemelt képen balról: Sedlák Gabriella a Démétér Alapítvány program koordinátora, Litkai Gergely és dr. Kriván Gergely a Szent László Kórház Gyermekhematológia és Csontvelő-transzplantációs Osztályának osztályvezető főorvosa, a Démétér Alapítvány vezetője)