Néhány napja Felméri Péter is fellépett a Sziget Fesztiválon. Jó, nem a nagyszínpadon, ahol Ed Sheeran, az idei esztendő legnagyobb sztárja, hanem a Magic Mirror sátorban, azért mégiscsak különleges alkalom egy stand-upos számára, hogy ismét ezen az immár világhírű buli helyszínen állhat közönség elé. Felméri Péter ezúttal angolul stand-upolt, először arról kérdeztük, hogy ilyen jól beszél angolul, vagy ennyire bátor. 

– Nem túl gyakran teszem ezt, olykor a Dumaszínházban, néha céges bulikon, ahol sok a külföldi munkatárs, de azért én inkább úgy értékelem az idei szigetes fellépést, hogy bátor voltam. Sőt: vakmerő. Mert annyira azért nem tudok jól angolul. Bár ez bizonyos értelemben előny is, hiszen az én angolom annyira egyszerű, hogy azt mindenki megérti.

Mivel készültél a Sziget Fesztiválra?

Először a műsoraim néhány blokkját próbáltam lefordítani, de hamar rájöttem, hogy ez tökéletesen úgysem fog menni, ezért inkább kihasználtam azt, hogy nem tudok olyan jól angolul. Arra gondoltam, legyen ez már eleve poén, és így persze nem is akkora gáz. Úgy kezdtem a műsort, hogy Áj nát spík inglis, bát no práblem.

Szóval kábé úgy beszélsz angolul, mint a google fordító?

Annál picit rosszabbul, mert az legalább ismeri a szavakat, én még azokat sem mindig. De küzdök, harcolok, nem adom fel.

Sokan voltak kíváncsiak rád?

A Magic Mirror sátorban teltház volt, ami több száz embert jelent. Kicsit aggódtam, hogy a beszűrődő zene zavaró lesz, de amikor színpadra léptem, nagyjából csend volt a fesztiválon.

A közönség barátságosan fogadott, pedig a legtöbb ember külföldi volt, így nyilván nem is ismert. Végül nagyon szerettem ezt a fellépést, éreztem a közönség támogatását, ezért én is belelazultam az előadásba, nagyon jól sikerült.