Szeptember 16-án, a Kompót Dumaklubban ismét kezdetét veszi a Fiatal Félőrültek Fesztiválja sorozat, ami nem más, mint a Dumaszínház állandó tehetségkutatója. Talán kevesen tudják, de a mai fellépők többsége is ott kezdte.

A Fiatal Félőrültek Fesztiválján az elmúlt években ezrek próbálkoztak már azzal, hogy a népszerű humoristák nyomdokaiba lépjenek: ügyesek, ügyetlenebbek és furcsa figurák is megjelentek ezeken a válogatásokon.

Például a határőr szavalóverseny első helyezettje, aztán egy próbálkozó, aki tyúkokkal lépett fel, volt, aki guminővel táncolt, valaki pedig azzal igyekezett fokozni a hangulatot, hogy székeket dobált.

Felméri Péter mellett az utolsó győztes: Bakó Bence

Tavaly körülbelül száz-százötvenen próbálkoztak azzal, hogy a Kompót Dumaklubban megnevettessék a közönséget. Az elmúlt esztendőben viszonylag szerénynek tűnt a humorista utánpótlás, a Dumaszínház nem is hirdetett győztest. A Fiatal Félőrültek Fesztiválja elnevezésű tehetségkutató estek ennek ellenére szórakoztatóak voltak, egyebek mellett azért is, mert a versenyzők előtt színpadra léptek azok is, akik nemrég lettek a Dumaszínház tagjai. Így Ács Fruzsi, Szabó Balázs Máté, Lakatos László, Elek Péter. Nekik jó gyakorlás volt ez, a közönségnek jó szórakozás.

 

– A műsor elején ebben az évadban is találkozhat a közönség profi stand-uposokkal, az estek további része, a verseny pedig ugyanaz lesz, mint korábban – mondja Felméri Péter, a Fiatal Félőrültek Fesztiváljának egyik házigazdája, aki Csenki Attilával közösen gondozza ezeket az esteket.  – Vagyis a próbálkozók kapnak öt percet a színpadon, a nézők között pedig piros lapokat osztunk szét, azaz náluk a „kilövési engedély”.

Ha valakit unalmasnak találnak, azt a piros lapok felmutatásával leküldhetik a színpadról. Mindez hozzáad egy izgalmi faktort az estekhez, de a jelen lévőknek így legalább nem kell végigkínlódniuk azok küzdelmét, akiket finoman szólva nem erre a pályára szánt az élet… Amúgy pedig a közönség egyáltalán nem kegyetlen, sőt! Nem nevet ugyan minden áron az elhangzó poénokon, de leggyakrabban türelmes és kíváncsi. Amikor viszont úgy érzi, hogy elege van, akkor büntet.

Ha szeretnél ott lenni a következő évtizedek legendás humoristáinak első fellépésén vagy csak élvezni, ahogy mások embert próbáló bátorsággal örökre leszámolnak stand-upos vágyaikkal, itt, a cikk alatt megtalálod a soron következő előadásokat. Jó szórakozást!