Szeptember 27-én tartják a főpróbát, aztán október 19-én mutatja be Békével jöttünk című új közös estjét Lakatos László és Musimbe Dávid Dennis. Izgalmas előadás lesz, amelyben a Dumaszínház cigány és fekete származású előadója kendőzetlenül beszél arról, hogyan gondolkodnak róluk az emberek, és kiderül az is, hogyan gondolkodnak ők minderről. Ebben a műsorban biztosan nem lesz tabu és feszengés, lesz viszont felszabadult szövegelés és némi színészi játék is. Belépés csak jeggyel és persze békével!

Miért az a műsor címe, hogy Békével jöttünk?

L.L.: Felmerült még néhány változat, az egyik az volt, hogy Meg tudjuk magyarázni. Volt aztán olyan, hogy Tizenkilencre lapot, de ez lett a nyerő, mert ennek pozitív az üzenete, jó a kicsengése.

M.D.D: Olyat szerettünk volna, ami amellett, hogy bevonzza a nézőt, azt az üzenetet adja át, hogy próbáljunk előítélet nélkül nyitottak lenni a másik ember felé.

Készül az új műsor

Miről fog szólni?

L.L.: Rólunk, a családunkról. Meg akarjuk mutatni, hogy honnan jöttünk, milyenek vagyunk, meg azt is, hogy azokkal, akik nem cigányok és nem feketék több a hasonlóság köztünk, mint a különbözőség. Lesz benne színészi játék is. Amúgy végig ketten leszünk a színpadon, reméljük, a közönség azt látja majd, hogy két barát beszélget. Nekem a Dennis már több mint barátom, testvérem. Szeretnénk aztán a fellépők és a közönség közötti gátat is minimalizálni.

M.D.D: Az est alatt sok minden szóba kerül mindkettőnk  életével kapcsolatban: ki milyen szokásokat hoz otthonról, milyen előítéletekkel találkoztunk életünkben, hogyan éljük meg ezeket, hogy jutottunk el a színpadig, és hogyan lettünk jó cimborák. Egyébként én nem hiszek a véletlenekben. Olyanok vagyunk, mint két zenész, akik évekig külön-külön gyakoroltak, és most együtt adják elő a legjobb számaikat.

Kicsit részletesebben is elmondanátok, min nevethet majd a közönség?

L.L.: Mindent nem mondhatunk el, de nekem lesz például egy blokkom, aminek az a címe, hogy Cigány tízszeres. Ebben azt akarom megmutatni, hogy a cigányok élete olyan, mintha lenne bennük egy szorzó. Mindent sokkal intenzívebben élnek meg.

Ha valaki, mondjuk, meghallgat egy jó muzsikát, azt mondja: Igen, ez egy jó muzsika volt. Én meg azt mondom: Testvérem, lemarom magam!!!

M.D.D: Ennél részletesebben majd a színpadon mondjuk el.