Aki eddig félretolta az élet nagy kérdéseit, mondván, ezek megválaszolása kizárólag a legrafináltabb gondolkodók dolga, most nyugodtan adja át magát a csodának: némelyikre választ fog kapni! Például arra, hogy mi köti össze Vágási Ferit a barlangrajzokkal? Vajon el lehet-e mesélni egy rémtörténetet gázkonvektor mellett? Vagy ehető-e a borsos varjúháj?  Kőhalmi Zoltán új önálló estjének fókuszában a történetek állnak.

Az est címe: Történjen bármi. Talányos.

Eredetileg az lett volna a címe, hogy Bármi helyett, és ez tökéletes, hiszen bármilyen műsorhoz jó. De aztán ráakadtunk arra, ami még ennél is jobb: Történjen bármi. Nem akartam becsapni a közönséget, olyan címet kellett találni, ami lefedi azt, amiről még én sem tudtam, hogy mi lesz.

Most, a bemutató előtt nem sokkal már tudod?

A műsor a történetmesélés történetéről szól majd. E körül forog ugyanis a világ. Az emberiség nagyon régen mesél történeteket, a stand-up is ennek egy formája.

Hosszú történeteket fogsz mesélni, mint régebben, vagy pörgeted, forgatod a poénokat, mint mostanában?

Régebben valóban hosszabb történeteket meséltem, főleg a családi legendáriumból, de egyre inkább poén- és mondatfanatikus lettem, mostanában már kisebb mozaikokkal dolgozom. Vetítős est lesz, képekkel, filmecskékkel.

Lesz tanulság is?

Az est rávilágít arra, hogy történjen bármi, a történeteink mindig ugyanazok, és körülbelül ugyanúgy meséljük el őket, legfeljebb néha barlangrajzon, máskor filmen vagy regényben. Egyébként pedig történjen bármi, mi akkor is elmeséljük a történeteinket.

Villamoson, orvosi váróban is, tényleg bárhol. Téged is mindenki traktál a sztorijaival?

Igen. Azt szokták mondani, hogy a humoristának az a legrosszabb, amikor arra kérik, hogy mondjon egy poént, de szerintem sokkal rosszabb az, amikor odamennek hozzá ismeretlenek, hogy na, ezt nyugodtan elmondhatod. És rábíznak egy olyan történetet, amire nincs semmi szüksége. De ők mégis elmesélik. Történjen bármi.

 

TÖRTÉNJEN BÁRMI – Kőhalmi Zoltán új önálló estje

BEMUTATÓ: október 16.