A kortárs művészet egyik legnagyobb kérdése, hogy vajon ki lehet a titokzatos Banksy, aki szerte a világon, szórófestékkel, házak falára készíti fantasztikus alkotásait. Nos, nekünk gyanús lett, hogy Kertész Ricsi A szabolcsi Picasso című önálló estje egybeesik a budapesti Banksy-kiállítással, Ricsi ugyanúgy használ a műsorban stencilt és szórófestéket, akárcsak Banksy, Ricsi is remekül leplezi kilétét, ha arra van szükség, valamint interjúik során egyikük sem mondta ki még soha Tiszapalkonya nevét, továbbá a ballisztikus galvanométer kifejezést sem használták.

 

Ellátogattunk tehát a Kazinczy utcai Tesla Loftban látható The Art of Banksy című kiállításra, és igen: mintha Kertész Ricsi lopakodott volna a kiállítótérben!

 

 

 

 

 

Próbáltunk lesifotókat készíteni róla, de rutinosan óvta inkognitóját, így a fényképek segítségével nem sikerült egyértelműen bizonyítanunk, hogy valóban ő a látogatók reakcióját figyelő híres művész.

 

 

 

 

Nem maradt más, odaléptünk hozzá, és kíméletlenül kifaggattuk. Alább olvasható a párbeszéd.

Te vagy Banksy?

Nem.

Biztos ez?

Nem.

A szabolcsi Picasso című önálló esteden sem derül ki, hogy te vagy-e Banksy?

Nem.

 

A rövid, de brutális interjú alatt Ricsi érezhetően zavarba jött, majd, mint az utolsó képen is látható, sietve távozott…

 

 

 

RICSIFIÚ: A SZABOLCSI PICASSO

Időpont: március 6., 18 óra

Helyszín: Győr, Generációk háza

Időpont: március 12., 19 óra

Helyszín: Kompót Dumaklub

Időpont: április 11., 19 óra

Helyszín: Kompót Dumaklub