Szobácsi Gergő újabb karanténos videóval jelentkezett, és bár van benne humor is, azért sajnos nem lehet őszintén nevetni a látottakon.

A téma ugyanis a digitális oktatás (egyik) árnyoldala, a diákokra nehezedő egyre komolyabb teher, az ezzel járó mind nagyobb feszültség. Először megmutatjuk a videót, aztán meg is magyarázzuk.

A videó azért készült, mert Gergő nagykövetként a Sulinyugi mellé állt – ami nem más, mint a nyugodtabb iskolai élet elérését megcélzó program.

A Lélekkel az Egészségért Alapítvány egészségfejlesztő pszichológusai és önkéntesek által működtetett program során a tanulókat és a tanárokat is megtanítják a stresszkezelés (valamint a tanárok esetében a kiégésmegelőzés) alapjaira. A gyerektréningek kapcsán további otthoni tippeket a szülőkkel is megosztanak, így őket is bevonják, hogy az iskola szereplői mind egy nyelvet beszéljenek stresszkezelés témájában.

Szobácsi Gergő videójával is a program fontosságára kívánják felhívni a figyelmet, valamint arra, hogy a Sulinyuginak anyagi forrásokra, támogatásra van szüksége ahhoz, hogy minél több iskolába, minél több gyerekhez és felnőtthöz eljussanak a szakemberek. Különösen nagy szükség van a segítségre most, amikor a megszokottnál jelentősen több stressz éri a gyerekeket és kamaszokat a világjárvány miatt kialakult helyzetben.

További információ a program honlapján és Facebook-oldalán.

 

Böngéssz online megtekinthető stand-up előadásaink között