Kedves Nézőink!

Örömmel jelenthetjük be, hogy a Magyarország Kormánya által közölt várható enyhítések miatt 2021. május 3-tól színházunk is megnyithat!

A legfrissebb kormányrendelet alapján egyelőre csak a magyar állam által elismert védettségi igazolvánnyal ( ezen az oldalon található, hogy mely országokkal van jelenleg kétoldali megállapodás az igazolvány elfogadásáról) rendelkező nézőink látogathatnak el hozzánk. Arra szeretnénk kérni azon kedves nézőinket, akiknek még nincs birtokában a védettségi kártya, viszont május első heteire meghirdetett előadásunkra van jegye, vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal!

Budapesti előadások esetén: ugyfelszolgalat@dumaszinhaz.hu
Vidéki előadások esetén: ugyfelszolgalatvidek@dumaszinhaz.hu

A nézőkre vonatkozó szabályok (a Kormány 194/2021. (IV. 26.) Korm. rendelete alapján):

  • A jegy megváltásával látogatható eseményen védettségi igazolvánnyal rendelkező személy és a felügyelete alatt lévő 18 év alatti személy vehet részt (vagyis 18 év alatti egyedül nem mehet a rendezvényre).
  • A szervező / a létesítmény helyszínének üzemeltetője vagy vezetője, illetve a szervező, az üzemeltető vagy a vezető alkalmazottja köteles annak a nézőnek a beléptetését megtagadni, valamint a belépését megakadályozni, aki a koronavírus elleni védettségét vagy az életkorát a rendeletben meghatározott módon nem igazolja.
  • Este 11 óra után néző nem tartózkodhat a helyszínen.

A rendelet értelmében ha a rendeletben meghatározott jog gyakorlása védettségi igazolványhoz kötött:

  • az érintett felhívható a védettségi igazolvány felmutatására ( az igazolványt az oltási papír nem helyettesíti!)
  • a védettségi igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatására külön is felhívható
  • a 18 év alatti érintett felhívható életkora igazolására – személyazonosító igazolványával, útlevelével, vezetői engedélyével vagy diákigazolványával

! Fontos újdonság, hogy már az applikációs ellenőrzést is bevezethettük! https://www.eeszt.gov.hu/hu/nyito-oldal Az alkalmazás iOS-en EESZT Lakossagi, Androidon a Play Áruházban EESZT alkalmazás néven érhető el. !

Amennyiben valaki jogosult a védettségi igazolványra, de azt az oltást vagy az igénylést követően nem kapta meg, illetve egyéb bejelentést kíván tenni az igazolvánnyal kapcsolatban, azt az alábbi, szintén elektronikusan elküldhető űrlapon teheti meg.

Az előadásokon az ülőhelyeken nem kötelező a maszkviselés, azonban a biztonságotok érdekében erősen ajánlott. A színházak többi területén (ruhatár, mosdó, beléptetés) kötelező lesz.
Mivel nagyon gyakran változnak a szabályok, így rendszeresen informálunk majd Titeket a következő hét előadásairól. Nagyon várjuk a nyitást, már nem kell sokat várni!