Nemrég írtunk arról, hogy a környezetvédelem lesz egy új dumaszínházas est témája, és ha már említettük, mennyire fontos a fenntarthatóság, akkor itt egy kapcsolódó remek hír: ismét vásárolhatók a jegyekhez fakuponok! Litkai Gergelyt idézzük:

A járvány alatt meglehetősen karbonsemlegesen zajlottak az előadások, hiszen mindenki otthon ült és saját gépén nézte az esteket, ám mostantól ismét eljönnek az emberek a színházba, úgyhogy a fenntarthatóság miatt érdemes fakupont is vásárolni a jegyek mellé.

Ha valaki nem tudná, miről is van szó, idézzük egy korábbi cikkünket, amelyben szintén a Dumaszínház művészeti vezetője világosított fel minket a témában:

Ha egy nézőnk online jegyvásárlásnál azt választja, hogy a Dumaszínház-jegye mellé betesz egy fakupont is a kosárba, akkor azt a pénzt mi odaadjuk a Myforestnek, és ők egy fakupon árából pont egy fát tudnak ültetni.

Litkai Gergő most azt is elmondta, hogy már rengeteg fát ültettek Szarvasgedén, a nézők és a Myforest jóvoltából, úgyhogy remélhetőleg a továbbiakban is sikeres lesz az együttműködés, és mindannyian kicsit hozzá tudunk járulni kedvenc bolygónk (és saját magunk) élettartamának növeléséhez.

Ha még ez sem győzött meg, akkor jöjjön néhány (cseppet sem vicces) tény, érdekesség!

1. A túlnépesedés, az új mezőgazdasági földek előállítása, az illegális fakitermelés és még számos ok miatt annyi fát vágnak ki, hogy a Földről évente egy Belgiumnyi méretű erdődarab tűnik el.

2. A világ ősi trópusi esőerdőinek felét (más források szerint: közel kétharmadát) pusztította el vagy tette tönkre az emberiség.

3. 2019-ben hat másodpercenként vált semmivé egy futballpályányi erdőség.

4. Az erdők globális szinten 1,6 milliárd ember megélhetéséért felelnek.

5. A trópusi erdei növényzet a világ legnagyobb élő szén-dioxid-tárolója, ezért az esőerdők kiirtása nagyban hozzájárul az éghajlat felmelegedéséhez.