Búcsúzik egy népszerű est: január 6-án nyitja ki utoljára Kívánságszatyrát Bellus István.

A főhőst arról kérdeztük, milyen érzések kavarognak most benne.

Imádtam csinálni. Létrehoztam egy kis brand-et, ami sok embernek tetszett. Jónéhány videót kaptam, amelyben a dalaimat éneklik. A pandémia alatt több mint száz live-ot csináltam, ott is kialakult egy kemény mag. Szóval jó érzések vannak bennem, de eljött az idő, hogy frissüljön a tartalom.

– mondta a humorista, és azt is elmesélte, szinte hihetetlen volt számára, hogy milyen sokan szeretik a Kívánságszatyrot. Legutóbb Szerencsen, egy Hooligans-koncerten döbbent meg ezen:

Amikor felmentem hátul a színpadra, Endi a dobos hatalmas vigyorral intett nekem, miközben püfölte a dobokat. Sosem találkoztunk még, és ott derült ki, hogy ő is egy rajongóm.

És maga Bellus István is kicsit átérzi már, milyen a rocksztár-lét:

A Kívánságszatyor közben sokszor azt érezhettem, amit egy igazi zenész. Hihetetlen jó érzés, hogy írsz egy dalt, amit veled együtt énekelnek az előadás alatt. Nyilván más lépték, de kicsiben átélhettem azt, amit egy népszerű előadó mondjuk egy teltházas Aréna koncerten.

A humorista azt mondja, a siker egyik titka az lehetett, hogy a mulatós zene, hiába eléggé megosztó, ez esetben fogyaszthatóan volt tálalva, és így megtalálta a közönségét. „Nyilván a trash része volt kidomborítva.” Az előadások egyik tetőpontja a fonetikus angollal előadott Bad Boys Blue sláger volt:

A You’re Woman című dal mindig nagyot robbant. Így hangzott az előadásomban: Jól van vomen, ájron men. Miszisz morgen szupermen. A dzseszkó tu széj tunájt, bi má bébi of dönájt.

Természetesen arról is kérdeztük a humoristát, hogy akkor mi lesz most. Mik Bellus István tervei?

Úgy gondolom, hogy van létjogosultsága a zenének a stand-up műfajban is, szóval még az is lehet, hogy ismét előkerül egy hangszer egy új esten – de ez még legyen a jövő zenéje.

 

A búcsúelőadás:
Kívánságszatyor Pistivel – Bellus István önálló estje
Időpont: 2022.01.06. – 19:00
Helyszín: KOMPÓT DUMAKLUB
Jegyvásárlás