„Egyszer volt, hol nem volt, réges régen, vagyis nem is olyan régen, sőt, most is, a messzi-messzi Corvin sétány mellett, a nyolcadik kerület szívében, a Práter utcában élt egy család…” – így kezdődik Lakatos László új önálló estjének ajánlója, és így folytatódik: „Egy Szent Család, Lakatosék!”. A humoristát megkértük, kicsit avasson be az új est – és a családja – rejtelmeibe.

Mit tudunk meg A Szent Család című estből a gyerekkorodról? Már amennyiben megkérhetünk, hogy spoilerezz kicsit.

Remek gyerekkorom volt, ami a mai napig tart! Az esten inkább a szüleimről lesz szó: hogyan láttam őket gyerekként, és hogy tekintek rájuk most, hogy időközben én is szülő lettem. Végre kimondom azokat a kérdéseket a színpadon, amik mindig bennem voltak: apámék miért szeretik jobban az öcsémet? Engem tényleg a kukán találtak?!

Mesélsz a gyerekkorodról az esten – és hogy mi valósult meg az álmaidból?

Gyerekkori álmaim közül a legfontosabb valósult meg: édesapa vagyok és van egy szerető családom! Igaz, rohadt sok hitelem van, és agyvérzést tudnék kapni sokszor a családomtól. De nem cserélném el őket senkiért meg semmiért! Nem mintha kaptam volna rájuk ajánlatot. De ha kapnék, sem fogadnám el… szerintem… vagy nem tudom.

Jobb az életed, mint amit akkor reméltél?

Jobb! Vagyis… remélem!

Apaként követed a szülői mintákat, vagy pont arra jók, hogy mindent máshogy csinálj?

Bárcsak lenne erre egy formula, hogyan neveljünk tökéletes gyereket. De mivel minden ember, gyermek más és más, rengeteg lehetőség van elrontani egy gyereket – ebben hatalmas rutinom és tapasztalom van. Mivel van egy nevelt fiam is, vele bátrabb vagyok, mert ráfoghatom a nem tőlem eredő génállományára! Viszont ami biztos: azt az értékrendet akarom átadni, amit a szüleimtől kaptam.

Van tabu a családi életben, amit nem érintesz az esten?

Természetesen. Nem mondanám soha színpadon, hogy az egész családom bolond, kretének mindannyian – velem az élen!

Úgy tudjuk, hogy egy kutya vásárlása lesz a középpontban – mi az, amit ebből elmesélhetsz?

Hát az egész kutyavásárlást! Szüleimnél mindig is volt kutyánk, de mivel már nekem is van családom, valami, valaki hiányzott, hogy teljes legyen az én Szent Családom. Már az.

Megszokhattuk, hogy legtöbbször Musimbe Dennis a társad a színpadon. Egyedül jobb fellépni vagy a duó verziót preferálod?

Mindkettő jó és egyben más is. De amikor már kivagyok attól a csicskaszájú Denisztől, akkor jobb egyedül!

 

A Szent Család – Lakatos László önálló estje – Főpróba
2023.10.01. – 19:00
MIXÁT DUMAKLUB
Jegyvásárlás

A Szent Család – Lakatos László önálló estje – BEMUTATÓ
2023.10.15. – 19:00
MIXÁT DUMAKLUB
Jegyvásárlás