Hamarosan látható a MIXÁT Dumaklubban Litkai Gergely és Szabó Balázs Máté legújabb zöld tematikájú humorestje, a Csak így tovább? – Stand-up egy élhető holnapról. Balázsnak tettünk fel klímaügyi kérdéseket, de rákérdeztünk Ács Fruzsinával közös estjükre is, és természetesen szóba került a Dumaszínház 20. születésnapi gálaestje is.

 

Ez már nem az első klímaügyekkel foglalkozó est, amin láthatunk. A magánéletedben, mindennapjaidban is foglalkoztat a téma?

Természetesen aggaszt a kérdés. Egyéni, életviteli szinten próbálok odafigyelni a dolgokra – a fogyasztásra, vásárlásra, étkezésre. A zöld témájú estekre készülve most még több mindennek utánaolvastam, kicsit elmerültem a tudományos háttérben.

Az új est tematikája mennyiben lesz más? Mi mindenről lesz szó?

A korábbi előadásokon inkább azzal foglalkoztam, hogy egy-egy egyén mit tud tenni a klímaügyben, a komposztálástól, a közlekedésen át a vegán életmódig. A Csak így tovább című esten inkább arról fogok beszélni, hogyan lehet hatékonyan kommunikálni a klímaváltozás kérdését.

Közben javában megy a Kapunyitás – Még előtted az élet című közös estetek Ács Fruzsival. Milyenek a visszhangok?

Pozitívak. És már több vidéki helyszínen is mondták, hogy nagyon fiatal közönséget vonzunk. Már jónéhány városban voltunk, néhány helyen hatalmas közönség előtt léphettünk fel, Szegeden például hatszázan jöttek el az estünkre. Folyamatosan épülget az előadás: a Kompót Dumaklubban kezdtünk, átkerült a Corvinba, most már dupla Corvinnál tartunk, decemberben az újpesti UP-ban lépünk fel.

Épp végigturnézzátok az országot. Hogy bírjátok? Milyen a kapcsolatotok?

Jól bírjuk a turnét és egymást is. Korábban is sokat jártunk össze ötletelni, meg csak úgy; most még szorosabb lett a barátságunk.

Hogy készülsz az évezred stand-up gálájára, a 20. szülinapi estre?

Szorgalmasan. Elek Petivel leszek a színpadon, már javában zajlanak az egyeztetések.

 

Csak így tovább? – Stand-up egy élhető holnapról / Litkai G. és Szabó B. Máté közös estje – BEMUTATÓ
2023.10.28. – 19:00
MIXÁT DUMAKLUB
Jegyvásárlás