Meg kell zabálni! – ez a címe Hajdú Balázs következő önálló estjének, amelynek bemutatója november 29-én lesz a MIXÁT Dumaklubban. Az előadás az állatokról szól. Leginkább. De még másról is. A humoristát faggattuk.

 

Miért pont az állatok?

Nagyon érdekes lények az állatok, és anélkül, hogy tudnának róla, viccesek is. Gondoljunk csak bármelyikre. Gekkó, zsiráf, pulyka, pók akkor a halak, mindenkiből érzéseket váltanak ki. És nagyon sok állat van. Lehet válogatni. Rengeteg állatfaj van és a többségüket nem is ismerjük. Állatos estem még nem volt, így adta magát a dolog, főleg, hogy már többször beszálltam ebbe a témába kisebb etapokra. De azért elkanyarodunk majd az emberek és az AI felé is.

Voltak, vannak állataid?

Teknőseim voltak. Totyi, akit azért hívtam így, mert sokat ment, és Szundi, mert ő meg mindig aludt, vagy nem is élt, ezt már sosem tudjuk meg. De szerettük őket nagyon. Ennek a projektnek anyukám volt a vesztese, aki az akváriumot takarította, apukám pedig semleges teknőstartóként volt jelen, ő nem is biztos, hogy tudott arról, hogy van teknősünk, főleg, hogy az én szobámban voltak. Azért mikor az eledelt ették, Tubifex vagy mi a neve, az szép vizuált adott, felvehették a versenyt a foszforeszkáló medúzákkal. Most egy kutyám van, Taffy, róla sokat fogok beszélni, illetve egyéb kutyás témákról.

Milyen különleges állatot tartanál otthon, ha lehetne?

Alpakát vállalnék, ha lenne hozzá nagy kertem legelővel. Így, lakásban nem biztos. Főleg, ha le kéne őt is vinni. Úgyhogy inkább várok még. De találkoztam már alpakával, és nagyon barátságos volt. Éreztem, hogy részéről is oké lenne a dolog. Mármint, hogy mi így, ketten egy csapat.

Van példaképed az állatok között?

Az oroszlán, mert az megeszi a Gizellát, ahogy hallhattuk egykor A farm c. műsorban. De az igazság az, hogy mivel én ezt akkor nem néztem, így már akkor kialakult bennem egy benső elköteleződés, hogy az én állat-példaképem a kanári, mert én nem tudok fütyülni, az pedig valóságos füttyművész, ráadásul gyönyörű is. És ki ne szeretne repülni?!

Az önálló ested mellett hamarosan itt az év bulija, a Dumaszínház 20. szülinapi estje. Hogyan készülsz a gálára?

Poénokkal. A szülinapos gála előtti estén nagy alvást tervezek, kelleni fog a lendület, hogy mindenképp el tudjam mondani, amit szeretnék.

 

Meg kell zabálni! – Hajdú Balázs önálló estje – BEMUTATÓ
2023.11.29. – 19:00
MIXÁT DUMAKLUB
Jegyvásárlás

20 éves a Dumaszínház – Röhögve kibírtuk!
2023.11.25. – 19:00
Budapest – MVM Dome
Jegyvásárlás