Janklovics Péter után Hevér Gábor is felszáll a Bolondok Hajójára – Mogács Dániel improvizációs estjén ezúttal a színész lesz a másik főhős. A nagy érdeklődéssel várt márciusi eseményről kérdeztük a Dumaszínház humoristáját.

 

Miért pont Hevér Gábor?

Az én ötletem volt: az előadásnak az a lényege, hogy mindig valaki mást viszek el a Bolondok Hajójával, mindig más bolondot fogok választani. Hevérrel a Munkaügyek sorozatban ismerkedtünk meg, akkor derült ki, hogy egy faluban is lakunk. Az a fajta figura, akivel – bár nem ismerjük olyan nagyon régen egymást – mindig jókat tudunk röhögni együtt. Remek színész, és ő is sokat foglalkozott improvizációval régen, így adta magát, hogy ő lesz a következő.

Ha valaki még netán nem járt ilyen bolondos esten: hogy kell elképzelni egy ilyen impró-előadást?

Az egész est improvizáció, mi sem igazán tudjuk, hogy mi fog történni. Csak a bolondok ugranak bele ilyen szituációba, és olyan bolondokat választok, akik ezt be merik vállalni. Különböző karaktereket játszunk el különböző szituációkban, amiket a nézők határoznak meg. Történeteket hozunk létre a nézőkkel együtt.

Mennyiben lesz más Hevér Gáborral, mint amikor Janklovics Péterrel improvizáltatok?

Teljesen. Úgy is próbáltam választani a következő embert, hogy egész más karakter legyen. Én is kíváncsi vagyok, hogy mi sül ki belőle.

Hogyan lehet próbálni egy ilyen estre?

Valójában nem próbák zajlanak, inkább azokat a játékokat találjuk ki, amik mindkettőnknek fekszenek. Nem akarnám elárulni a részleteket, de vannak különböző játékok, amiken végigmegyünk, az előadás végén pedig egy filmet játszunk el. Amikor készülünk, leginkább az előadás szerkezeti megbeszélése zajlik, illetve azt próbáljuk, hogyan lehet a legjobban a színpadra vinni a kettőnk kohézióját. Előre sok mindent begyakorolni nem lehet.

Azt mondod, mindig más bolondot választasz. Azért Hevérrel több est is lesz, vagy ez egy alkalmi produkció?

Több estet is tervezünk. De aki látott már ilyen estet, tudja, hogy akár ugyanazokkal a szereplőkkel is többször meg lehet nézni, hiszen minden előadás más és más. Teljesen egyedi.

 

Bolondok Hajója – Mogács Dániel és Hevér Gábor közös improvizációs estje
2024.03.24. – 19:00
Budapest – Átrium
Jegyvásárlás