Ismét színpadon a podcastként is népszerű Saras tócsákban ugrálni: májusban újra stand-up est formájában lesz szó az apaságról, gyereknevelésről. Erről beszélgettünk az est (és a podcast) egyik főhősével, Szobácsi Gergővel (a másik természetesen Tóth Edu). És kiderült az is, hogy a két humorista fontos jótékonysági kezdeményezést indított.

Az ellentétek vonzzák egymást tipikus esete

– mondja Gergő, amikor Eduval való kapcsolatukról faggatjuk. „Ugye Edu kicsit szétszórt, meg impulzusember, én meg szeretem előre kitalálni a dolgokat. Én szeretek időben odaérni, ő meg elkésik. Így vele egy kicsit megtanultam, hogy nem kell mindent kiszámítani, grammra kimérni”.

Már a megismerkedésük is sajátos volt:

Mi már a kezdet kezdetén egymásra találtunk, amikor életemben először elmentem a Godot-ba félőrültezni; ott volt Edu is, leült mellém, és kért egy kortyot a sörömből. Így ismerkedtünk meg. Azóta van bennünk valamiféle bajtársiasság: együtt kezdtük, és csomó mindent csináltunk azóta együtt.

A Saras tócsákban ugrálni eredetileg stand-up est volt: Showder Klub Special-nek indult, és a siker nyomán Tóth Edu vetette fel, hogy mi lenne, ha podcastként folytatnák tovább. Gergőt gyerekkora óta vonzza a rádiózás világa, csak sose merte magát kipróbálni benne, így támogatta az ötletet. Azt mondja, azt is szereti ebben a műfajban, hogy – bár elfér benne a humor, de – a stand-uppal ellentétben a podcastban nem kell folyamatosan poénokkal előrukkolni. Amellett, hogy igyekeznek szórakoztató műsort csinálni, tanulni is lehet az egyes adásokból, hiszen rengeteg neveléssel kapcsolatos probléma merül fel, és sok megoldás is elhangzik a problémákra. Gergő maga is sokat tanult, például a Dudits Dénessel készült részből:

Szerintem minden szülőnek hallania kellene ezt a részt, hiszen az addiktológus arról beszél, hogyan taszítjuk bele mi szülőként a gyerekeket különböző függőségekbe.

Emellett Gergő kedvenc epizódjai közé tartozik a Kerekes Józseffel vagy a Kormos Anettal készült beszélgetés.

A podcastban nemrég jótékonykodási kezdeményezést indítottak. Már a második évadban is volt egy Saras tócsás póló, amit minden vendégük aláírt, majd idén januárban, az első saras tócsás dumaszínházas esten kisorsolták a jegyvásárlók között. A harmadik évadban viszont kitalálták, hogy gyűjtést szerveznek az Üllői úton található Dr. Kemény Pál Onko-haematológiai Osztály számára, és a podcast-vendégek (többek között: Felméri Péter, Végh Zsolt, Forgács Gábor, Pajor Tamás, Vályi István) által dedikált újabb pólót pedig ezúttal azok között fogják kisorsolni, akik utaltak a jótékony célra (a számlaszám itt található).

A következő saras tócsás stand-up est – és Gergő kiemeli: nagyon fontos hangsúlyozni, hogy ez itt nem beszélgetés, hanem stand-up előadás – májusban lesz a Mixát Dumaklubban.

Saras tócsákban ugrálni – Szobácsi Gergő és Tóth Edu közös estje
2024.05.17. – 19:00
MIXÁT DUMAKLUB
Jegyvásárlás