Szeptember 23-án* lesz a bemutatója a Szomszédnéni Produkciós Iroda új, Anti-motiváció című önálló estjének, amelynek van egy fontos célcsoportja: az előadás azoknak szól, akiknek az az álmuk, hogy ne kelljen folyton álmokat elérni.

A Karinthy-gyűrűs humoristák hiánypótló szolgáltatást kínálnak: anti-motivációs tréningjükön bárki részt vehet, aki szeretné megtapasztalni a semmittevés szépségeit.

Az új önálló esten a stand-up mellett lesznek jelenetek, interaktív játékok, illetve olyasvalamik is, amiket még az alkotók sem tudnak műfajilag besorolni. Bálint Ferenc szerint a vezérelv, hogy a nézők utána kicsit jobban vagy rosszabbul érezzék magukat, attól függően, hogy milyen elvárásaik vannak saját magukkal szemben. Ahogy a nagyszerű humorista mondja:

„Mi csak megadjuk a pin-kódot a boldogság ATM-jéhez, aztán mindenki eldönti, hogy felvesz vagy befizet.”

Tóth Szabolcs elmondása szerint az új műsorhoz egy rádióműsor szolgáltatta az ihletet:

„Az alapötlet akkor fogalmazódott meg bennem, amikor hallgattam egy interjút a rádióban, amelyben egy hölgy azt mondta, hogy ő azért, hogy elérje az álmait, húsz évig minden nap hajnali ötkor kelt. Én erre eléggé elborzadtam, mert még nyolckor is nehezen kelek fel, nemhogy ötkor. Arra gondoltam, mi van akkor, ha az az álmom, hogy soha ne kelljen hajnali ötkor felkelnem? Mondjak le az álmomról az álmaim érdekében?”

Szabolcs egyébként se nem optim-, se nem pesszimista, inkább szkeptikus, vagyis nem hiszi, hogy olyan nagyon jóvá lehet tenni a világot, inkább azt gondolja, az a legjobb, ha békén hagyjuk úgy, ahogy van.

Bálint Ferenc erről így vélekedik:

„Én inkább optimistán vagyok pesszimista. Tudom, hogy ez a hátralevő életem első napja, csak kár hogy ilyen fos.”

 

Szomszédnéni Produkciós Iroda: Anti-motiváció
2017.09.23 – 19:00
KOMPÓT DUMAKLUB
Jegyvásárlás

*Aki most annyira motivált lett, hogy képtelen várni szeptember 23-ig, annak jelezzük, hogy az előadás szeptember 15-i főpróbája is nyilvános! Jegyvásárlás.