A YouTube után már a Dumaszínház színpadán, élőben is látható a Kívánságszatyor Pistivel. A főpróba és a premier után kértünk egy gyors értékelést Bellus Istvántól.

Megvolt a főpróba és a premier is, milyenek az első benyomásaid?

Szerencsére már a főpróba is teltházas volt, igazán jó hangulattal, amit a szintén teltházas premier követett, még fantasztikusabb közönség-reakciókkal.

Minden elképzelésemet felülmúlta az a lelkesedés, amit tapasztaltam mindkét alkalommal; és a szeretet, ami a közönségből felém irányult, egészen elképesztő volt.

Melyik részt imádták a legjobban?

Tematikusan épül fel az est, kezdve a teremtéstől, a honfoglaláson át egészen a mai állapotokig, de szigorúan a mulatós zene vonatkozásában. Sikert arattak a képek, a videók és az élő zene is, mondjuk, a közönség pontosan tudta, hogy mire ül be. Több katartikus rész is volt, de a finálé tette fel az i-re a pontot, ahol mindenki velem együtt énekelte a már-már kultikus Kívánságszatyrot. Szinte felrobbant a terem. Egyszer kevés is volt elénekelni, a két ráadás azt hiszem elég bizonyíték arra, hogy ennél a dalnál elég komoly dallamtapadás van.

Volt, amit a főpróba után változtattál? Vagy amit a következő előadáson máshogy csinálsz majd?

Szerencsére nem nagyon kellett húzni belőle, minden bejött a közönségnek, sőt inkább tettem hozzá újabb ötleteket, amik ugyanúgy működtek. Azt tervezem, hogy idővel mindig csempészek majd bele egy-két újdonságot, hogy az is eljöjjön még egyszer, aki már látta korábban az előadást.

Teljesítettél végül kívánságokat élőben?

Direktben nem volt, de a főpróba előtt megkeresett egy hölgy, aki a párját szerette volna felköszönteni. Ilyesmire a jövőben is lesz lehetőség, hiszen a műsorba könnyedén integrálható egy-egy hasonló kérés, ami ad még egy kis pluszt az érintetteknek.

Az adások szereplői közül jelen volt valaki a színpadon vagy a nézőtéren?

A közönség soraiban nem láttam, arról meg tudnék, ha a színpadon lett volna. Tervben van, hogy néhány általunk nagyon kedvelt előadót elhívok a műsorba, és az is felmerült, hogy videóüzenetben köszöntené a nézőket.

Ez még tervezési fázisban van, de gondolom, mindenki örülne, ha mondjuk Banók Lajos megjelenne az előadás alatt akár egy videó formájában. Nem kizárt, hogy lesz ilyen.

Balázs Pali még mindig neheztel rád?

Balázs Pali jó arc, csak nagyon komolyan veszi magát. Sok évébe telt, amíg felépítette ezt a romantikus vonalat, és attól fél, hogy kárt okozok neki, pedig ehhez én igazából nem is kellek. A youtube-os műsor elején sokan kikérték maguknak, hogy szerepelnek benne, aztán idővel mindenki belátta, hogy a humor nem rossz dolog, és azóta szinte mindenki gratulált a műsorhoz. Pali az egyedüli kakukktojás, de nem veszem a szívemre.

Szerinted volt olyan a közönség soraiban, aki nem volt képben, hogy mi ez az egész Kívánságszatyor-dolog?

A premier után odajött hozzám egy fiatalember, aki azt mondta, fogalma se volt arról, hogy milyen előadásra csalták el a barátai, és az általam bemutatott előadókat sem ismerte, de saját elmondása szerint életében még ilyen jól nem szórakozott. Szóval a lényeg, hogy bár előnyben vannak, akik ismerik a netes műsoromat, de ez az este a videókkal, a képekkel, az élő zenével olyan komplex szórakozás, ami azoknak is feledhetetlen lesz, akiknek nincs mulatós zenei előképzettségük.

Legközelebb mikor láthatja a közönség ezt a fergeteges, parádés estet?

Minden hónapban egyszer útjára indul az őrület a Kompót Dumaklubban. Várok mindenkit nagy szeretettel speciálba’, hiszen a jó zenéhez nem kell fül!

KÍVÁNSÁGSZATYOR PISTIVEL – Bellus István önálló estje
Legközelebb: 2017.12.19 – 19:00, KOMPÓT DUMAKLUB.
Jegyvásárlás