Aki szeretne képben lenni Berki Krisztián, Ördög Nóra vagy Baukó Éva folyó ügyeivel, mindezt Bellus István, Dombóvári István és Hajdú Balázs tálalásában meghallgatni, annak óriási hírünk van: januártól a Könnyűbulvár című esten pont ez fog történni. Lovász László műsorvezetőt kérdeztük arról, hogy mire számíthatunk.

Kitől származik az ötlet?
Természetesen tőlem. Nagyon sok ötletem van, de csak egy kis része valósul meg. Ez egy olyan volt, ami azonnal megtetszett mindenkinek.

Hogy kell elképzelni egy Könnyűbulvár előadást?
Havonta egyszer összejövünk Dombival, Bellus Pistivel és Hajdú Balázzsal, és darabokra szedjük az eltelt időszak bulvárhíreit. Szemezgetünk az újságcikkekből, de szétnézünk a Facebookon és az Instán is, hogy a sztárok önként megmutatott baromságait és önáltatását is kinevethessük.

Együtt lesztek a színpadon?
Igen, ez egy klasszikus kibeszélős műsor, nagyon sok lesz benne a rögtönzés is: Bellus és Dombi mindketten gyors észjárású, szemtelen figurák, biztosan lesznek olyan pillanatok, amikor felszisszen a közönség vagy esetleg én is, mert én mindig óvatosabb vagyok.

A Duma Aktuál adta az ötletet?
Tulajdonképpen igen. Ott sokkal több a politika, a közélet, persze az Aktuálban is előfordulnak sztárokról, celebekről szóló hírek, de inkább csak két téma közt, lazításként. A Könnyűbulvárban fullban nyomjuk a celebhíreket.

Lesznek meghívott vendégek?
Ez fel sem merült. Kit is hívhatnánk? A celebeket sokkal szabadabban tudjuk kibeszélni a hátuk mögött. Nem mondom, ha valamelyik kommentünkből botrány lesz, lehet, hogy a meccset a Könnyűbulvár keretei közt, a Kompót Dumaklubban rendezzük majd le.

Mi alapján állnak össze a témák?
Úgy látom, Dombi és Bellus Pisti is elmélyült ismerői a hazai bulvárvilágnak, nem hiszem, hogy tudsz olyan celebet vagy sztárt említeni, akiről ne tudnának azonnal beszélni egyhuzamban 12 percet. Hajdú Balázs meg az egész bulvárra rácsodálkozik: az a fajta naivitás, amivel a celebvilág pszeudósága felé fordul, megfizethetetlen! Balázs kijózanító és szórakoztató nézőpontot hoz az előadásba, úgy nézi ezeket az eseményeket, ahogy mi már talán nem is tudjuk.

A nézőknek benne kell lenniük a napi bulvárhírekben, hogy érthető és élvezhető legyen számukra az előadás?
Szerintem a nézők benne vannak, a szereplőket biztosan ismerik. A legfrissebbet meg velük kapcsolatban úgyis elmondjuk, ha még nem hallották. Amúgy is nyilván olyanok jönnek el a Könnyűbulvárt megnézni, akik képben vannak, de nem elvakult rajongók, akikben van cinizmus és helyén kezelik ezt az egész sztárság-celebség témát.

Összeállt már a főpróba anyaga?
Elég jól állunk, Pintér Tibor, Baukó Éva, Szabó Zsófi, Lilu, Schwarzenegger neve már ott van a forgatókönyvben, de az utolsó pillanatban is frissítünk még.

Milyen rendszerességgel savaztok majd?
Havonta egyszer a Kompót Dumaklubban láthatják a nézők az előadást, márciusig már alig lehet jegyet kapni, de érdemes szétnézni a dumaszinhaz.hu oldalon.

 

Könnyűbulvár
Előadók: Bellus István, Dombóvári István, Hajdú Balázs, Lovász László
Főpróbák: január 6. és 14.
Előadások: január 24., február 23., március 11.
Helyszín: KOMPÓT DUMAKLUB

 

5 indok, amiért érdemes beülni az új estek főpróbáira