Május elején számoltunk be a Fehér Házi Tudósítók Szövetségének idei gáláján történt kisebb botrányról. Michelle Wolf kegyetlen monológja nyomán kialakult vita után jött a hír (tökéletes PR!), hogy a humorista saját heti show-t kap a Netflixen, május végi indulással. Az HBO-s John Oliver riválist kapott, bár a műsor nem éppen azt a formulát követi.

Hanem inkább a klasszikus late night show-vonalat, legalábbis az első rész alapján. Monológgal kezd, amelyben mindenki megkapja a magáét: a rasszista NFL, a szépségversenyek, férfitársadalom. Szerencsére netflixes a műsor, vagyis (hasonlóan John Oliverhez) nincs tartalmi megkötés, így senkivel nem kell óvatoskodni. Michelle Wolf pedig nem óvatoskodik, és a káromkodásokkal sem spórol.

Elon Musk! Te hívod magad feltalálónak? Akkor találj már fel magadnak egy korban hozzád illő barátnőt.

Szeretnék olyan világban élni, amelyben a nők bármibe belevághatnak az életben. Csak olyan jó lenne, ha mondjuk pont szépségversenyeken nem akarnának részt venni.

Szeretem, amikor egy közismert férfit letartóztatnak szexuális zaklatásért, mert végre büntetlenül lehet már a kinézetét is fikázni. Végre senki nem fog a védelmére kelni.

A monológ után láthatunk kamureklámot, kamu filmelőzetest. Majd asztalhoz ülve jön a hírek kibeszélése, sportműsornak álcázva, hogy a férfiak is megnézzék.

Vendégnek pedig egész egyszerűen egy barátnőjét hívta be, aki egyébként Seth Meyers műsorának egyik írója, és a gyerekvállalásról beszélgettek meg, hogy ők miért nem fognak gyereket vállalni.

Van egy barátnőm, aki második gyermekével állapotos és nagyon várja már a kórházba fekvést, mert végre kialhatja magát. Kösz, de ebből én nem kérek.

Ha annyira csodálatos dolog lenne a gyerekvállalás, akkor a férfiak már biztos kitaláltak volna egy módot arra, hogy ők is csinálhassák.

Michelle Wolf műsora annak ellenére is hiánypótló, hogy női weekly show már két éve van, de (a nagyon vicces és okos) Samantha Bee műsora sajnos legálisan nem hozzáférhető Magyarországon.

Új epizód minden vasárnap a Netflixen, de sajnos csak angol felirattal.