Közeledik a szilveszter, az indokolatlan vidámság éjszakája. Néhány kép bemelegítésképpen a Fortepan digitális fotóarchívum jóvoltából.

A korántsem vicces első világháborúban készített pikáns fényképen mindenki tölt. Ezúttal nem puskába lőszert, hanem szájba szeszt és az egyik baka hátsó felébe talán üzemanyagot. (Fortepan/Komlósi Péter)

A képi viccet barátainkkal mi, magunk is megismételhetjük bármely benzinkútnál, nagy vidámságot okozva később az internet világában. (NEM!)

 

Nem állítjuk, hogy minden tréfák legravaszabbika, de üzembiztos fényképészeti móka a nyúlálarcban játszó zenésztrió. Hátránya, hogy az álarc mögött bárki lehet, így nem tudjuk learatni a valóban kacagtató felvételért járó elismeréseket. (Fortepan)

Ismét egy katonai móka: falovon nyargaló pajkos tekintetű huszár. Sajnos ebben nincs több. (Fortepan/Vojnich Pál)

Két tenyérnyomat és közte az „Itt kell tolni” felirat a csehszlovák gyártmányú Tátra gépkocsi farán. Ez a viccforma nemhogy kiveszett volna, hanem reneszánszát éli. Manapság mind több hasonló matrica tűnik fel az autókon, úgymint:

„Ne dudálj, küzdj!”, „Kicsit öreg, kicsit lassú, de ki van fizetve!”, „Suzuki, a ti autótok!”, „Munkaidőm kötetlen, hajtok, mint egy töketlen!”.

És persze az örök klasszikus: „Hajts gyorsabban, várják a vesédet!” (Fortepan/Urbán Tamás)

Egy vicces kép a Magyar Rendőr című periodika jóvoltából, az 1985-ös esztendőből. A főszereplő ugyancsak egy autó, amely nem szolgál, de legalább véd. Az eső elől. (Fortepan/Magyar Rendőr)

Aki ezeknél jobb poénokra is kíváncsi látogasson el a Dumaszínház humoristáinak szilveszteri műsoraira!