Közeledik a karácsony, már csak nagyon kevés idő maradt ajándékot vásárolni, így szeretnénk néhány ötlettel megkönnyíteni azok dolgát, akik időzavarba kerültek.

View this post on Instagram

Diamonds, gold #jadadubai

A post shared by JADA DUBAI (@jadadubai) on

Kedves, bár kissé kockázatos ajándék a cipő. A képen látható amúgy szerény kivitelű lábbeliért ugyan el kell ugrani Dubajba, és akkor mi van? Bőrből és selyemből készült, gyémántok díszítik, meg mindenféle drágakövek.

Ha még nem kapkodták el, akkor a terméket a Burdzs al-Arab szálloda egyik boltjában lehet megszerezni, de ehhez vigyen magával 17 millió dollárt vagy 4,9 milliárd forintot, a cucc ennyibe kerül.

Van, aki jobban örül egy karórának. Mindenképpen egy Audemars Piguet órát ajánlunk, van egy sztártermékük, ami erősen hasonlatos a képen látható darabhoz. Jó, nem annyira olcsó, de mit számít az a körülbelül 400 millió forintnyi ár, ha egy nemesfém vagy drágaköveket is tartalmazó, tourbillon szerkezettel is szerelt csuklóvekkert vehetünk szeretteinknek.

Lehet autót is vásárolni, ez mondjuk nehezebb, mert nagyobb a választék. És, ha nem akarunk szégyenkezni egy 5 millió dolláros Koenigsegg CCXR Trevitával vagy egy 8 millió dolláros Maybach Exeleroval, akkor keressük meg azt a gyűjtőt, aki jelenleg birtokolja azt az 1962-es Ferrari 250 GTO-t, amit 38 millió dollárért, úgy 11 milliárd forintért vásárolt nemrég egy árverésen. Ha csekély felárat ígérünk neki, biztosan hajlandó arra, hogy megváljon tőle.

Zárójelben jegyezzük meg, hogy mi az árat túlzónak találjuk, hiszen nincs rajta tetőcsomagtartó és azt sem tudjuk, jár-e hozzá téli gumi szett.

Vehetünk szeretteinknek labdarúgót is, de azért ne szégyenítsük meg egy 195 millió euróért bármikor megvehető Harry Kane-nel vagy egy 202 millió eurós Messivel. Adjuk meg a módját, és vásároljunk Neymart 213 millió euróért, azaz körülbelül 70 milliárd forintért. Viszonylag sokan kedvelik.

Ha végképp megakadunk, akkor jöhet a festmény, bár ízlések és pofonok…

Mert mi van akkor, ha Leonardo Da Vinci: Salvator Mundi című festményét megvesszük annak 450 millió dolláros (130 milliárd forintnyi) áráért, aztán nem tetszik annak, akinek szánjuk, és kénytelenek vagyunk elviselni azt a mondatot:

Bár vettél volna inkább egy jegyet a Dumaszínház szilveszteri műsorainak egyikére…